Komentari (19)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
@vigilante Dragi moji, danas nam je drugi dan edukacije primitivnih nam građana ove nase lijepe BiH, a naš učenik je mali hojrat koji ima visok stepen kompleksa na sve gradove sirom BiH osim na Zenicu – poseban akcenat se stavlja na Sarajevo, Tuzlu, Bihać, Tešanj, Goražde, Banja Luku, Kakanj, Visoko, Srebrenicu itd. Pa da mu malo damo nekih statističkih podataka i da ga malo ušutkamo. Naime, u Zeničko - dobojskom kantonu procjenjuje se da je u 2014. godini ostvaren GDP u iznosu od 2.437 mil. KM, što u odnosu na GDP Federacije iznosi 14,2%. Procjena GDP-a po glavi stanovnika (prisutni broj stanovnika) u Zeničko dobojskom kantonu iznosi 6.125 KM ili 83,4% od prosjeka Federacije. Sa druge strane u Sarajevskom kantonu procjenjuje se da je u u 2014. godini ostvaren GDP u iznosu od 6.208 mil. KM, što u odnosu na GDP Federacije iznosi 36,2%, ZNAČI 3 PUTA VIŠE NEGO ZDK.
Polahko sinak tek smo počeli, ne uzbuđuj se.Dalje, učešće fizičkog obima industrijske proizvodnje u Zeničko-dobojskom kantonu u industrijskoj proizvodnji Federacije BiH iznosilo je 19,7%, dok je u ovom kantonu ostvaren PAD FIZIČKOG OBIMA INDUSTRIJSKE PROIZVODNJE za 4,1%. Oho. Učešće fizičkog obima industrijske proizvodnje u Sarajevskom kantonu u industrijskoj proizvodnji Federacije BiH iznosilo je 22,4%, dok je u ovom kantonu ostvaren pad fizičkog obima industrijske proizvodnje po stopi od 0,8%. Boga mi nije ni čudo što ovakvi degenerici terorišu ovaj naš jadni narod, što kradu, pljačkaju, ipak proizvodnja je uveliko opala a računi se moraju platiti, kompleksi se moraju liječiti po portalima. Još malo statistike.U ZDK prosječna plaća iznosila je 726 KM što je MANJE za 0,8% u odnosu na 2013. godini i što je 87,1% u odnosu na prosjek FBiH. U SAK prosječna plaća iznosila je 1 036 KM što je VIŠE za 0,7% u odnosu na 2013. godinu i što je 124,4% u odnosu na prosjek FBiH. 124,4% MOLIM LIJEPO
U ZDK zaposlenost iznosi 69.668 što je u odnosu na prethodnu godinu više za 1.114 ili 1,6%. Broj zaposlenih u ZDK učestvuje u ukupnom broju zaposlenih u FBiH sa 15,7%. U SAK prosječan broj zaposlenih iznosio je 125.184, što je u odnosu na prethodnu godinu više za 2.322 ili 1,9%. Broj zaposlenih u SAK učestvuje u ukupnom broju zaposlenih u FBiH sa 28,2%. DOBAR, TI?! U ZDK broj penzionera u decembru 2014. godine iznosio je 59.714 što je 2,2% VIŠE ili 15,1 od ukupnog broja penzionera u FBiH. Iz prilozenog mozemo zakljuciti da su u Zenici vecinsko stanovnistvo penzioneri, posten radni narod i jedna skupina degenerika kao sto je naš vigilante stari osvetnik :) Ovo je moj odgovor na pljuvanje nasih gradova od strane ovog smetljara, ne zamjerite. Ugodan ostatak večeri.
najbolje da njemci odmah smisle plan da bar pola tih izbjeglica prebace u ameriku,a pola u evropu
Zenama i djeci pruzite utociste!
Vrijednosti i nasljedje Evrope je vecinom rasizam,ksenofobija i imperijalizam.
Sprijecit cete , tako sto ih pustite na miru da zive, a ne Rokat ih svakih 10 godina zbog Nafte........Sami sebe unistavate, pocev od Francuske, Engleske, pa do Amerike.....
a šta vele vehabisti Federacije,malo teže sada regrutuju Bošnje u obecani dženet na zemlji,svi gore a oni dole
oni vele da je što jes jest,rat sa srbima neminovan i treba se dobro spremiti za njega