Komentari (234)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ovakve stvari su dokaz da niti jedna drzava ne treba previse racunati na medjunarodnu pomoc. Ako te neko napadne, najvaznije je koliko si sam sposoban da si pomognes.
SAD pokusava uvuci Tursku u rat. Tragediju u Kobane-u samo koriste za te potrebe. Zracnim napadima samo pazljivo balansiraju da produze patnju i na taj nacin daju municiju za propagandu. Nije im cilj da odbiju IDIL, a nije im cilj ni da Kobane padne. Ova predstava i patnja treba da traje sto je moguce duze, a svijet se bombarduje sa stotinama clanaka poput ovog kako Turska nece da intervenise... SAD po njihovim zvanicnim izvjestajima u regionu ima 3 nosaca aviona. Svaki nosac ima cca 80 borbenih aviona, tu su i 3 velike zracne baze (Incirlik, Kuvajt, Bahrein) u kojima imaju vjerovatno vise aviona nego na tim nosacima. To je kombinovano 500 borbenih aviona, odnosno kapacitet od minimalno 1.000 zracnih udara dnevno, a oni izvedu 5-6 i pricaju kao nemozemo im nista... O kopnenim snagama da ne pricamo. u roku od 24H mogu u Kobane rasporediti 10.000 vojnika, zasto to ne urade???
Ovo nama dokazuje da amerika vodjena od velikih multikorporacija a ne vlasti i naroda moze da radi od svijeta sta joj k'rcu cejf.
PRIKAŽI ODGOVORE (8)
Pa dobro jel ovo oko Kobanija vijest o Kobaniju ili o Turskoj?! Trebate svko 30 minuta da napisete: Turske vojne snage još uvijek ne pokreću vojnu ofanzivu protiv Islamske države, iako je Turska nedavno pristupila koaliciji sa SAD-om, Biratnijom i nekolicinom arapskih država. Nisu budale da ulaze u rat, kome se ratuje nek ide i nek ratuje.
Upravo tako... 20 clanaka dnevno sa istom porukom... Cista propaganda...
ja.jesam.520 ti si pobrko pojmove i ono sto se ovdje naglasava!!! A to je da amerima nije u cilju da zaustavi IDIL vec da Tursku uvuce u rat i da se u Turskoj zakuha kao sto su uradili u Yugoslaviji u Rusiji u Palestini u bilo kojoj zemlji. IDIL je saka bjednika koju mogu da sravne sa zemljom kad hoce, al im to nije u cilju. Nadam se da sad malo bolje razumijes sta sam ja napisao!!!
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Loši su im videi kakvi su naši ratni! :D
TURCI SE NE SMIJU MIJESAT,I TACKA...MOGU SAMO DA POMOGNU IDILU I DA OCISTE ISLAM OD INFILTRIRANIH SPIJUNA SA ZAPADA-NEMA MILOSTI....
I da Alah čeka ovakve divljake, ma nemoj, nije Alah mačka.
Svako izmice guzicu pa i medunarodna zajednica,stara izreka uzdaj se huse use.
Nemogu da vjerujem da jos uvijek mislite da ce amerika nesto uraditi Pa klocevi zar niste skontali da sva sranja koja se desavaju u svijetu pravi ta ista amerika kojom vladaju cifuti
Uskoro slijedi deratizacija koju ce detaljno sprovesti Turska vojska uz potpru NATO-a. Turci samo cekaju zeleno svijetlo da ociste sve vehabije u siruji ali i iraku!
Vrhunac neupućenosti😕
A Turci samo gledaju. MAJKU IM JE*EM!!!!!!!!!!!!! Da Bog da KURDISTAN POSTAO NEZAVISAN STO PRIJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nehljebari, neradnici, neljudi, nevjernici, neznalice
Po opremi i načina vođenje borbe u uličnim borbama (tzv simetrićno ratovanje) a i diciplini očigledno da ove vode instruktori američki ili izraelski, ja sam vojni stručnjak i ovo je meni tako očigledno a razumijem ako svakome nije. Koje se igre ovdje vrte i ko koga jebaje zna samo jedan vrlo mali broj ljudi a ovi krvare na ratištima zatuše interese. Kako je postao prljav ovaj svijet neshvatljivo!
Ako ih ne zaustave, eto njih još malo u Evropu. To su i najavili. Crno nam se piše. :(
Šuti bona, ako si hrvatica ili srpkinja nebrini ali bogami ako si muslimanka (kao ja) mi smo ga onda nasukali debelo :)
Normen zar misliš da će oni legitimisati???? :))))) Koliko vidim oni napadaju bez da pregledaju lična dokumenta.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
yebo vam ja mater kinesku, sve bih vas ja protjerao u Japan, odakle ste i dosli
Prestanite širiti terorističku propagandu zbog par klikova.
Ebu Hurejre prenosi da je Allahov Poslanik sallAllahu alejhi ve selem rekao: Crne zastave će doći iz Horasana. Niko neće biti u stanju da ih zaustavi sve dok napokon ne stignu u Eelya (Jerusalem) gdje će uzdignuti svoje zastave
Ebu Hurejre prenosi da je Allahov Poslanik sallAllahu alejhi ve selem rekao: Crne zastave će doći iz Horasana. Niko neće biti u stanju da ih zaustavi sve dok napokon ne stignu u Eelya (Jerusalem) gdje će uzdignuti svoje zastave
turski prezir spram kurda i bašara al asada, nadjačao je strah od isila.. a erdo'an je pred izbore govorio ovako, http://www.***/vijesti/svijet/200090-video-erdogan-radit-cu-interesu-turaka-bosnjaka-kurda-i-svih-gradjana.html
i pokakim se na klixovu cenzuru usput.
profulo si.. ja sam "fašista" iz zapadne hercegovine ahihihihihi.