"Čovjek koji je promijenio svijet"
0
Gorbačov proslavio 80. rođendan u Londonu
Komentari (16)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Covjek koji je prodao CCCP Amerima fuuuj
pa gdje će drugo agent MI6 nego u centralu na šampanjac
Pa tamo se i skrasio ciji je spijun i bio ...
Pogledaj SSSR 1985 i danas, a pogledaj Kinu 1985 i danas......
Mihail je dobio Nobelovu, jer je taj cijeli proces (neminovnog) raspada proveo mirno, sa obzirom na ogroman nuklearni potencijal CCCP-a. To su bila vremena kada su se svi mnogo vise bojali atomskog oruzja nego danas. O realnim strahovima tih vremena evo malo podataka: http://en.wikipedia.org/wiki/The_Day_After http://www.youtube.com/watch?v=7VG2aJyIFrA Na kraju, uzrok raspada CCCP-a nisu bili ameri niti \'posast\' demokratije, nego prvenstveno ekonomija: sovjeti nikada nisu znali od jedne rublje napraviti dvije. Sistem je neminovno implodirao, i ako tako hoces, hvala Bogu na visini i Mihalu na zemlji, relativno mirno.
da, ja sam rekao cernobil cernobil nije samo katastrofa kao katastrofa, nego SIMBOL unutrasnje TRULEZI CCCP-a sam tvoj lijepi CCCP je zvanicno sutio najmanje 2 sedmice od izbijanja katastrofe i pokusavao svim silama to da zataska. svedjani su svo vrijeme urlali da mjere povisenu aktivnost u zraku i nije se nista zvanicno znalo dok ameri nisu poslali satelite da snime koju fotku iznad CCCP-a, a zatim iste snimke uctivo proslijedili istom ovom Mihailu i rekli: daj ne kakite vise, skuzili smo vas. Tek onda je javnost saznala sta je na stvari. Pripjat je davno prije bio evakuiran. Onda se vidjelo koliko je CCCP ekonomski na koljenima, jer nisu vise bili ni u stanju da svoje saveznike potpomazu. DDR je pao, jer je Mihail rekao Honekeru: zao mi je nemamo vise love za sebe, mijenjaj hitno nesto.
\"A.m.e.r.i. su mu i dali nobelovu nagradu za mir,jer je rasturio SSSR! SSSR je bila velika svjetska sila!Baš su ga lijepo navukli.Rekli su amerikanci da konačno mogu mirno spavati! SSSR više nije za nas opasnost! \" Tako je nije, nije SSSR, ali jeste zato RUSIJA >:) btw, SeSeSeR postoji i dalje, većina zemalja su u prilično bliskim odnosima sa Rašom... Šteta što im Putin mrsi račune hehe P.S. Neko je pomenuo Černobil? :D ja bih prije rekao da je Japan... :)
A.m.e.r.i. su mu i dali nobelovu nagradu za mir,jer je rasturio SSSR! SSSR je bila velika svjetska sila!Baš su ga lijepo navukli.Rekli su amerikanci da konačno mogu mirno spavati! SSSR više nije za nas opasnost!
men\'scini da svi koji ovdje pisu komentare o Gorbacovu, da su u najmanju ruku, rodjeni poslije Cernobiljske katastrofe :D
IZDAJICA !!! Jeste promijenio svijet samo nagore !!! Dao je krila liberal-kapitalizmu da gazi ljude sirom svijeta bez truncice humanosti !!! Sta mislite da se u Americi pojavi predsjednik i da kaze da kapitalizam nije po mjeri covijeka da je nehuman itd... Pa bio bih \"sklonjen\" za 24 sata . Gorbacov slavi rodjendan medju svojim gazdama u Londonu . MIslim da bih mu u Rusiji trebali suditi za veleizdaju jer to sto je uradio od SSSR nije nista drugo nego VELEIZDAJA ZEMLJE !!!
Foreign Office : Izjava o Musa Kusi 30. marta-ožujka 2011god. Glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova potvrđuje da je stariji lik iz Qadafijeve vlade stigao na Farnborough Airport 30. marta-ožujka iz Tunisa. Glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova izjavio je danas: \"Možemo potvrditi da je Musa Kusa stigao na Farnborough Airport 30. marta-ožujka iz Tunisa. Doputovao je ovdje pod svojom slobodnom voljom. On nam je rakao da je dao ostavku na svoje mjesto u G. vladi. Razgovaramo o tome s njim, a mi ćemo objaviti podrobnije u dogledno vrijeme. Musa Kusa je jedan od najvažnijih figura u Qadafijevoj vladi i njegova uloga bila da predstavlja režim u inostranstvu - nešto što on više nije spreman učiniti. Mi potičemo one oko Qadafija da ga napuste i prihvatiti bolju budućnost za Libiju koji omogućava političke tranzicije i stvarne reforme koji zadovoljava težnje libijskog naroda \". http://ukinnigeria.fco.gov.uk/en/news/?view=News&id=576566082
Al Jazeera : Britanska vlada: Libijski ministar vanjskih poslova Musa Kusa podnio ostavku na položaj i stigla je u London. Al Jazeera: Britanska vlada : FM Musa Kusa više ne želi predstavljati Gadafijevu vladu na međunarodnoj pozornici.
ruski sejdo komsic. kakav je covjek govori cinjenica da rodjendan ne slavi u drzavi u kojoj je predsjednik bio. apsurdno zaista. steta, ko fol ludi rusi, a nazivi se 80 godina...kamo rezanje na komade, kamo rostiljanje za ovakve izdajice?
Jeste promijenio svijet, ali nagore. Kako ga nije stid!
Pa i jeste njihov agent
PAUL ANKA ( Diana 1957) bio je ZVIJEZDA VECERI !!!! Znate li ko je napisao ,,My Way,,?