Komentari (40)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Može i BiH bit vodeća supersila ako mjerilo bude pogrešno.
a možda je već postala, samo što mi još ne znamo.
TVOJA DRŽAVA TE TREBA!!! *** je browser igra u kojoj možete raditi,imati svoje firme i zapošljavati druge,trenirati, boriti se za svoju državu,saveznike ali i za neprijatelje. Možete biti i političar,biti kongresmen pa čak i predsjednik države. Svakog dana se vode ratovi između mnogih država,tako da mnoge države gube teritorije,dok se druge proširuju. Možda je baš vaša država u opasnosti. Registruj se i pomozi svojoj državi da postane jača. http://www.***.com/hr/referrer/Hazardz
United States of America JE BOG I BATINA
Globalizacijom su Usa i Europa obogatile Kinu, a isto tako mogu je i da osiromase i sruse.
izrael ce postati vodeća supersila ako nije već.
haha pa SAD je daleko superioran u naoružanju i tehnologiji svim nacijama tako da ih kina neće stić barem još 100godina
Glupani ne znaju da USA ima 12 nosaca aviona, a Kina tek prosle godine dobila prvi. Ne znaju da se vojna, ekonomska, politicka moc svake drzave najbolje vidi na primjeru vojske, mornarice, i nosaca aviona. Neka vam to pojasni Neven Kazazaovic, vojni analiticar
Kona je svakako posljednih 30 godina u strasnom zamahu. Nakon suludih eksperimenata poput "Velikog skoka " u 1950tim i agrarne reforme, kojom su zeljeli nadmasiti Zapad u proizvodnji hrane, a koja je ubila nekoliko desetina miliona stanovnika, preko "Kulturne revolucije" krajem 1960tih i takodje mase ubijenih u divljackom naletu studenata i seljaka, krajem 1970tih pocinje normalizacija i zrelost Kine kao nacije. Vec u 1990tim vidio se zamah u industriji a i sada nastavljaju sa rastom. Za to vrijeme na Zapadu polako se gase fabrike i industrija, prelazi se na usluzne djelatnosti, nekakav "consulting" i prodavanje magle. Na Zapadu otvore fotokopirnicu zaposle 2 covjeka, ovi u Kini otvore fabriku i zaposle 20.000 ljudi. Zato Kina ide naprijed, i prirodno trebala bi koalirati sa islamskim zemljama, Afrikom i svim onima koji od Zapada vidje samo prijetnju i zlo.
treba reci da se radi o periodu 15 do 20 godina. a do tada mnogo toga se moze promjeniti na globalnom nivou. rast zivotnog standarda u kini, nuzno vodi i zahtjevima demokratizacije drustva, bez obzira na trenutni politicki apart koji djeluje cvrsto, valjda ne bude novog talasanja na tiananmen trgu.
sad nam ostaje samo "MED I CAJ". nema vise kvaliteta...
HAhaahahaa, smiješno. Napravili anketu i eto Kina će postati jača od SAD-a na osnovu ankete. Hu iz ju?!
obje ce da bankrotiraju
Velike sile ce jebavat manje drzave kako god !!!
Jaci jedu slabije. Uvijek bilo i uvijek ce bit.
Ma znam zato i velim vidim neki navijaju za jedne za druge a u biti isto sranje samo drugo pakovanje.
Vrijeme je da neko smakne Amerikance. Uzasno me nerviraju, hoce da budu u svemu najbolji.
Pa svako hoce da bude najbolji. Sta je lose u tome? Oni i jesu vodeca supersila u vecini stvari.
zar nije struju pronašo onaj tesla
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
U jednom momentu će postati,ljudi sve živo što postoji proizvode i izvoze :)