SAD
0

Glasnogovornik Bijele kuće novinarima oduzimao mobitele

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Oduzimanje mobitela prisutnim novinarima tokom brifinga nije uobičajeno američko ponašanje, ali upravo se to dogodilo u četvrtak u Bijeloj kući nakon što su zvonjave telefona iziritirala glasnogovrnika.

Glasnogovorniku Bijele kuće Robertu Gibbsu dosadila je konstantna zvonjava mobitela novinara tokom brifinga u Bijeloj kući, pa ih je počeo oduzimati. Zvonjava ga je prekinula nekoliko puta tokom objašnjavanja odluke Obamine administracije da se ne objavljuju fotografije zatvorenika u Iraku i Afganistanu, objavio je Reuters. Prvi je puta Gibbsa prekinula zvonjava mobitela jednog od prisutnih novinara koji je ubrzo stišao zvonjavu. Bio je to tek početak predstave koja se ju četvrtak odvijala u Bijeloj kući pred televizijskim kamerama koje su snimile iziritiranog Gibbsa, prenose u petak agencije.

Telefon je nekoliko trenutaka kasnije ponovno zazvonio, prekidajući Gibbsa. Glasnogovornik je tada zatražio mobitel od novinara koji mu ga je dao, a Gibbs mobitel odnio u drugu prostoriju i nonšalantno ga bacio. Vrativši se pred novinare, nastavljen brifing prekinula je zvonjava mobitela drugog novinara koji je odgovorio na poziv što je izazvalo salve smijeha među prisutnima. Gibbs je s namjerom da novinaru oduzme mobitel krenuo prema njemu, ali se novinar osobi s druge strane linije požalio da mu žele uzeti telefon i krenuo prema izlazu iz press dvorane.

  • Pretpostavljam da je to tvoj bankar, sudeći prema odijelu koje nosiš, vikao je Gibbs za novinarem koji je na uho imao prislonjen mobitel.