SAD i plinska kriza u Evropi
0
Gazprom sugerira da SAD utiču na Ukrajinu
Komentari (8)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sto se tice cijene plina za Ukrajinu stavio bih im jedno 3 puta vecu cisto za penale sto su napravili u zadnje dvije sedmice. Zaboravlja se da je taj citav sistem napravljen za vrijeme SSSRa sto znaci da su ukupna ulaganja Ukrajine u taj sistem jednaka 0 (ako izuzmemo odrzavanje naravno). Ako Ukrajina nece da bude vise u vezi sa Rusijom onda ok, ali placat ce se drugacije (ionako se te sve cijene dogovore na nivou drzava). Iskreno se nadam da ce se za koju godinu postaviti trasu oko Ukrajine i onda ih iskljuciti skroz da ne ih ne bi maltretirao ugnjevatacki gas. Btw taj gas sto ga uzimaju Ukrajinci je i onaj gas koji bi trebao da ide u BiH pa prema tome kradu i od nas i radi njih se smrzavamo. Ono sto je apsolutna sramota iz sve ove price je ponasanje EU - pokazali su da nisu ni zasta.
@@Roki mene interesira rusija isto tako puno ko amerika. neznam kako to izgleda sa rokijem, ali u ovoj tacki je on potpuno upravu. amerikanci su bas u decembru zakljucili nesto sa ukraincima oka transita od gasa. boga ti, sta i otkad oni imaju posla sa ruskim gasom??? amerikanci hoce sa ovom prilikom, da se evropljani okrenu u svakom slucaju od rusa. i njih boli briga, ako bi doslo do nekog rata ili sukoba izmedju evrope i rusije. dobar primjer za to, da oni samo gledaju na svoje interese je gruzija, ali najbolji je jos uvjek jugoslavija. oni su ti bez skrupela finansirali i hitlera. zato, zaboravi u ovom slucaju dodika. bosna nazalost nije citav svjet))
@@Roki Da ti imas mozga shvatio bi o cemu pricam... Inace, ovako... ne trudi se !!!
Izvini da ti Milorad Dodik Roki (poznata estradna \"zvezda\") nije nesto u rodu? Procitaj sta pises prije no sto posaljes, jer pored toga sto si glup jos si i nepismen. Take care!
A koliko je glupo ponasanje Ukrajine, shvatice tek kada se izgrade Sjeverni i Juzni tok! Prvi koji ce direktno povezivati Rusiju i Njemacku, a drugi koji ce ici direktno na Blkan preko Bugarske i Srbije, kao i njegov krak preko Grcke za Italiju! Zato Amerika i Grtcku nastoji da destabilizuje sto se takodje vidilo posljednjih nedelja! Americka administracija je jednostavno samo ZLO ! Nikakav Obama tu nikakve Change nece donijeti ! Da ima bilo kako svoje JA, rekao bi nesto u vezi Izraela, ali se boji da ga ne nanisani neki \"slucajni psiho osvetnik\" poslije toga...
Pa nego sta nego utice Amerika na Ukrajinu! A Ukrajina, kao i svaka kolonija odlicno sisa kitu Vasingtonu! Amerika ne zeli da EU i RUsija saradjuju i budu jake, jer ce onda se viditi koliko je Amerika ustvari slaba! Zato sad i cuti u vezi Izraela, a u isto vrijeme zajebava EU i Rusiju uz pomoc Ukrajinskih poltrona!
Naravno da Amerika lezi iza ovoga. Neko u Ukrajini je dobio pare da bi ovo blokirao. Nije u interesu Rusiji da ostaje bez priliva novca od prodaje plina, kakve su to budalastine. Ukrajina koristi monopol koji drzi na transport plina jer ide preko njene teritorije. Samo gledaju kako da isprovociraju Ruse. Medjutim ovde najdeblji kraj ne izvlace ni Rusi a pogotovo ne Amerikanci vec jadni ljudi po Balkanu i ostalim drzavama. Kada EU shvati da su im Rusi veci prijatelji od Jenkija onda ce promjeniti svoju katastrofalnu politiku ljubljenja guzice amerima i okretanja ledja svojim komsijama Rusima koji su im veliki energetski partneri i sa kojim nemaju nikakvih nerjesenih problema.
sema je klasicna, Ruje kuhaju treba im para pa su im sada Amerikanci krivi za to sto hoce da koriste Ukrajinske stanice za distribuciju gasa po Evropi i sad traze da im Ukrajina plati USD 400,oo po m3 isto kao i Evropa ,a da oni placaju koristenje prolaza kroz te stanice po cijenama iz\"OKTOBARSKE REVOLUCIJE\". Putinu ,Putinu nije gas i sirova nafta gotov proizvod,a svijet biznisa nije svijet KGB-a