Bolesni plan monstruma
0

Fritzl je planirao pobiti porodicu da sakrije incest

Sarajevo-x.com
Jozef Fritzl (Foto: AAP)
Jozef Fritzl (Foto: AAP)
Prema riječima zatvorenika, koji je sa austrijskim monstrumom Josefom Fritzlom dijelio ćeliju, Fritzl je planirao ubistvo članova svoje porodice u podrumu, a njihova tijela je želio baciti u kiselinu.

Robijaš Patrick Jakob proveo je tri mjeseca u istoj ćeliji gdje je bio i austrijski silovatelj, te je tabloidu "The Sun" ispričao Fritzlov bolesni plan sakrivanja svojih nedjela.

Sedamdesetpetogodišnjak, koji je silovao vlastitu kćerku više od 3.000 puta, držeći je zaključanom u podrumu kuće čak 24 godine, navodno je Jakobu ispričao da mu je dosadilo vođenje tajnog života, pa se u starosti želio odmoriti.

"Rekao je da je imao dva izbora - da ih pusti na slobodu i suoči se sa pravdom ili da ih ubije", ispričao je Jakob. "Kazao je da je razmatrao kako da ih ubije i da je shvatio da mu je najbolja opcija utapanje u kiselini, tako da bi tragovi o njegovom tajnom životu bili uništeni."

Zarobljenoj kćerki Elisabeth otac monstrum napravio je sedmero djece. Troje je izveo da žive sa njim i suprugom Rosemarie u kući, rekavši da ih je Elisabeth ostavila i da je pobjegla sa nekom bandom, a troje je živjelo u podrumu sa Elisabeth. Jedno dijete umrlo je po rođenju.

Fritzla u zatvoru sve vrijeme štite dva čuvara zbog stalnih prijetnji da će biti ubijen.