Nije samo nuklerana i vojna zemlja
0
Fotografije koje govore o drugoj strani Irana
Komentari (106)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Svakom normalnom covjeku je jasno da krs.tasko-zapadni fas.isti svojom propagandom zele da stvore losu sliku o Iranu i Islamu, oni time svom narodu usadjuju mrznju prema svemu onome sto je drugacije i sta ocekivati od tog naroda osim agresije, erorizma, podvla i lazi, jer lrs.taski fas.isti ne znaju za demokretiju, za razlicitost, na drugacije misljenje isl, ali oni su osudjeni na propast njihova prljava i vjestacka vjera ne moze prezivjeti, prezivjet ce samo ono sto je stvarno i sto je izvorno a to je cista islamska vjera, sve ostalo je izmisljeno i vjestacko.
dovoljno je pogledati ovo malo komentara pa vidjeti koliko malo znaju o Iranu i koliko losu sliku imaju i pojedini muslimani, Iran je prelijepa zemlja sa dugom tradicijom, kulturom itd. zemlja u kojoj normalno zive i muslimani i ostali, ovom delegatu sto kaze \'zene lafo pokrivene\', delegat to su zene krscanke zato tako nose sal, obrazovani su, zene su zastupljene u svim sferama javnog i politickog zivota (a kako je u tvojoj saudiji), bio sam i znam kako je ali isto tako bio sam i u saudiji i jos nekim drzavama, iran je u poredjenju npr za saudiju, amerika..onaj ko nevjeruje neka ode i vidi ;) svakom normalnom covjeku je jasno da je ovo sve zbog nafte kakva nuklearka i bakraci..
Ubise se lancima,ona kao nindza sa onim crvenim sranjem,zene odvojene....i ljudi seru protiv Irana i vjere! Cudi me! Koji ste vi papci!!!
Saudija se meni estagfirullah zgadila. Kad pomislim samo da se u jednoj takvoj zemlji nalazi najsvetiji hram islama... Saudija je jedna jadna zemlja, bez želje za promjenama. Njihovo slijeđenje šerijatskog zakona u nekim stvarima prelazi granice zdravog razuma, jer ne slijede ispravne i korektne islamske propise već neke vlastite verzije istih. Njihov odnos prema ženama je jadan, njihov odnos prema drugim islamskim zemljama je jedan. Oni nisu učinili ništa za spriječe prolijevanje krvi svoje \'braće\' po \'vjeri\' . Bitno je da odgovaraju Americi i Izraelu, da ih oni proglašavaju prijateljskim zemljama. Ja ne znam jesu li oni glupi ili se prave glupima pa ne vide da ih zapad iskorištava. Dok imaju nafte i energenata, svugdje su dobro došli.Njihovi bogatsaši jedu zlatnim kašikama, dok mnoga djeca svijeta nemaju šta jesti. Da li znaju da su i zlatne kašike zabranjene u islamu?Ne, jer oni prihvataju samo one zakone koji njima odgovaraju.
pojedine medije treba i na optuzenicku klupu....iran je prelijepa zemlja,sa jos ljepšim djevojkama....
hvala na ovo! super je.. ovako nesto treba cjelom svijetu da vide
Strane medije su kreirali sliku o Irani kao agresivnoj zemlji koja podržava nasilje i finansira al- kaidu a u stvari ameri i cionisti su najveći spletkaroši koje nastoje da unište muslimanski svijet... BOG JE JEDAN
Ove fotografije su niđe veze. Ja sam bila u Iranu i znam kako je tamo zapravo. To je jedna prelijepa zemlja i imaju toliko toga za pokazati. I nevjerovatno je koliko vole našu zemlju. To što se ne promovišu kao kakva turistička atrajcija ne znači da nije lijepa zemlja.
pogledajte citavu reportazu sa national geographica o \"nazadnom, primitvnom, netolerantnom, agresorskom, fundamentalistickom, fasistickom, prljavom, poganom....neciviliziranom, bla, bla, bla...\" iranu: http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=6v6kF8i-mbw
@iranac hvala Bogu pa se ublehe, koje takvi kao ti plasiraju, mogu vrlo lahko demantovati i to sa prilogom national geographica (lik je bio zaprepasten vjerskim slobodama u iranu, posto se prije toga naslusao ublehasa kao sto si ti). evo i link: http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=tm_kIPGV7b4 napomena: sve vjerske i nacionalne manjine, po ustavu, imaju svoje zastupnike u iranskom parlamentu.
jel ti to mama pricala kako ameri razvaljuju?
Ha ha ovie ubise govoreci da nemaju nuklearni narsenal (da im ameri nebi pichku razvalili), a evo Sarajevo-x nam je upravo otkrio da oni u stvari imaju nuklerani arsenal....hahaha....e svasta :))
Ljudi, neka svako vjeruje kako hoce. Siiti, suniti, ovi oni. Sve su to ipak muslimani. I o Bosancima neki govore da nisu muslimani, pa ne znaci da je tako. @iranac A kako onda imaju i filmovi sa zenama polu-otkrivene kose?? I koliko sam vidjela na slikama prijateljice Iranke kad je bila na odmoru je to normalno! Ovi Iranci koje ja poznajem su totalno slobodni i nevjernici ali bez problema idu svake godine u Iran i vole svoju zemlju. @kiseljak...Ocito nemas pojma o kulturi i obicajima Bosnjaka. Mozda ce se neki naljutiti, ali obicaji su tu i tamo sa Srpskim i Hrvatskim obicajima. Ne ukljucujem ovdje vjerske obicaje, oni su ocigledno drugaciji!
ima njih (gologuzih kurvi ) i te kako daleko vise u islamskim zemljama, i cesto se je.bu za cokoladu i slicne gluposti, jer jadne nemaju ionako nista od cega bi zivjele, a i zene su ionako \"bezvrijedne\" i ponizene u islamskim zemljama...
Iranci su predivni ali danasnji Iran to vise nije, i daleko je od toga da se tamo moze uistinu zivjeti nekim normalnim zivotom... ove slike o slobodi prakticiranja vlastite religije (judizma i krscanstva) je teski cinizam Sax-a, a sto se tice ovih par djevojaka kojima je \"spala\" marama... ili su to slike koje nisu iz Irana, ili je to teska slucajnost kada se u blizini (na jvnim skupovima, sto je gotovo nemoguce) nije nalazila policija (bilo drzavna ili vjerska)... ostavite se gluposti i pokusavajuci pokazati neku nerealnu sliku Irana.. Iranci su stvarno jako divni ljudi, ali u Iranu individulna sloboda ne postoji... I to ne zbog samih ljudi, vec iskljucivo zbog vojnog rezima, koji je vlast Sahom zamjenio vlastima Mulas... Vuk je dlaku promjenio, ali je i dalje ostao na vlasti...
ako hoćeš da vidiš gologuzze ku.r.ave onda treba da odeš u neku kršćansku zemlju
sto su se baliye stavile na stranu irana.. mrze sve sto je europsko, a ljute se kad im kazes da nisu europljani i da po kulturi, vjeri i tradiciji nemaju nikakve veze ni najmanje slicnosti sa bilo kojim europskim narodom..