Komentari (67)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Znala sam da cete razvlaciti ovu pricu i pokusati prikupiti jos pokooji klik, ali radi se o vrlo, vrlo teskom međunarodnom incidentu. Odnosi Turske i Rusije su donekle razrušeni, a samo se nadam da će ovo na kraju imati koliko-toliko pozitivan ishod. Svi događaji u zadnjih 18 mjeseci ne slute ničemu dobrom.
Pošalji protestnu notu u redakciju klixa. Izrazi zabrinutost.
Mogla bih to uraditi. Hvala na savjetu :) Šta misliš da li uvažavaju takve žalbe?
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
A kad ga izbroja 260 puta na površini mora.....
Jarane, u najmanju ruku ko da je terminator bio pilot...
možda je čeko spasilačku ekipu par dana, pa onako laganini rupicu po rupicu. ;)
pa logično, f16 će i danas srušit 4 miga u zraku ko iz pichke
Ma 4 Miga skines fergusonom.
Hahahah priča je jača od Valtera dok brani Sarajevo.
hahah nikad junaka od srbina
Znači, scena s kraja filma Top Gun kada su oborena četiri sovjetska aviona, a ostali pobjegli je bazirana na istinitom događaju. Bio je i jedan incident sa obrnutim ulogama, 1.5.1960. godine kada je oboren američki špijunski avion U2 sjeverno od Kazahstana.
...nato kao whermacht. i "silna" turska armija kao mangaš koji se urči snagom "jačeg brata".
nek odigraju partiju basketa jedan na jedan, nogometa na "uske", stolnog tenisa, hrkljuša il nešto sl. ko pobjedi nosi jednu bušotinu "crnog zejtna", gajbu pivčuge i jare s ražnja.
mislim na one njihove kolovođe.
Koja bajka hahha
Ovo ti je ko dva boksera pred mec kada reze jedan na drugog, a ispod stola se udaraju u jaja. Tursku, ukoliko su uopce bili njeni avioni, i Davutoglua sam smatrao mudrijim. Ocito se ovdje povinuju "siroj NATO-voj (americkoj) strategiji" i rade na sopstvenu stetu. Dovoljno je da im Rusi (kojih je svakako dosta manje ove godine), ne dodju sljedece godine i mnogi u turismu i nekim privrednim sektorima ce bankrotiirati
Melhama je blizu.
Sha ti je to?
Kakve gluposti, pa Turska je samo radila po nečijoj direktivi.. Inače kada vam nepoznat avion uđe u zračni prostor procedura je ta da se prvo putem radia šalju poruke i da se traži da se avion identifikaciju i da navede razlog ulaska. Pa tek onda ukoliko nema odgovora šalju se lovci koji služe da uspostave vizualni kontakt sa plotom pa tek onda ukoliko ni to ne uspije imaju pravo da obore avion.. A ne odmah poslati raketu zemlja-zrak, nigdje veze. Tako da razumijem Ruse sto se ljute i imam osjećaj da Amerika stoji iza ovoga.
Otkud ti raketa zemlja zrak? I Turci i Rusi su priznali da je Suhoj srušila jedna od F16-ica koje su patrolirale duž sirijske granice. "imam osjećaj da Amerika stoji iza ovoga" Aha, dakle imaš osjećaj! To je onda nešto drugo, nema šta.
Kako god, podržavam Tursku sto brani svoj zracni ali vjerojatno do ovog incidenta nije moralo doci.. Ovo je čisto mjerenje kite (izvinjavam se na izrazu) između dvije države, i američki piloti su godinama narušavali ruski zračni prostor pa ih ovi nisu baš obarali. Narušiti zračni prostor za dva do tri kilometra je ništa pogotovo ako se po radijusa kretanja vidi da avion radi zaokret jer moguće je da su ovi gađali ciljeve blizu granice i a turci bili spremni i čekali samo sekund kad će jedan od aviona da pogriješi i uđe u njihov prostor.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
E sad uz bombardere idu i lovci da vidim ko sme da puca ili preti. Kao sto sam rekao eno vec salju raketne sisteme. Bice zanimljiv naredni period pred nama.
Jesi kokice napravio?
Uzeo smoki i stapice, da ne izgrizem nokte. Treperim sav ;-)
PRIKAŽI ODGOVORE (3)