Komentari (36)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ova EU je bolest
🇵🇱 💪 🍄
Ne dajmo naše gljive
EU je dobra stvar zbog slobode kretanja, mira, ali prokleti birokrati iz Brisela bi mogli sve upropastiti, to su ljudi koji ne rade nista osim sto zagorcavaju zivit ljudima
ne znam da li u mi gori EU birokrati ili polupismeni bosanski copy/paste "novinari"
Sloboda branja gljiva za Poljake i ljubitelje gljiva jbt 250gr
Svedska je vec progutala svoju gorku EU pilulu, kod njih je veca kazna za branje gljiva nego da si ubio jelena☝️
Limit nije 250 grama vec 2kg(po osobi dakle 5 osoba 10 kila) i sve sto nije tvoje mora postojati zakon koji ti kaze kolko smijes, jer bez zakona zavrsis sa praznom sumom i klizistima koji nose kuce i sela.
Za one koji su upaljeni. Limit nije zbog tebe sto ces ubrat 3 kg ili 3.5 kg(nikog to ne zanima). Limit je da sprijeci seljobere koji explatisu sumu tako sto poberu 600000 kila dzaba i prodaju za milione i onda uniste ekosistem sume skroz.
Mislim da se radi o gresci u tekstu. Vjerovatno se radi o 2,5 kg gljiva. 250grama bi billo malo. U HR je 3 kg po osobi. Nema tu cudjenja. Zakon je zakon. Za gljive,sparoge,sumsko voce,puzeve... imate dozvole od nadlezne sumarije i kvote. Pa u svojoj sumi kada sijecete drva morate dobiti dozvolu od sumarije i sumar mora biti prisutan prilikom sjece. On vam odredjuje koje stablo mozete posjeci.
Ma novinari copy paste. 2kg i 2.5kg po osobi u vecini zemalja EU.
Ispade na zapadu nas truju pa eto ne truju narod u Sudanu ili Indiji npr pa je tamo prosjek zivota 40 godina i najveca stopa smrtnosti novorodjencadi zbog neuhranjenosti i manjka lijekova a na zapadu je suprotno od toga Ajde budite realni
Ovi što kazu zelena agenda, vakcine, teorije zavjere pa sto onda svi idi u tu EU migranti masovno rizikuju zivote da s drugom kraja svijeta dodju u tu EU, pola Balkana iselilo tamo a i ovo sto nije iselilo nije zbog one glupe lutrije kojom stanovnici balkana masovno dobijaju odbijenice
Putinova propaganda
Diktatura demokratije
Ne razumijem ovo
Ovo je bolest.
Poljska ofanziva na gljive u toku, traže noćnih dvogleda da beru po mraku
Da je nama ove teme
Zelena agenda, veliki reset! Nema prirodne organske hrane osim za elitu! Nema mesa, jaja, prirodnog mlijeka, jest ćete lab meso, insekte, crve, piti žoharovo mlijeko, biti redovno pelcovani i živjeti toliko koliko elite odrede! Nema keša, samo digitalna valuta, pa kad pogriješiš i opireš se nećeš ništa moći ni kupit ni prodat! Elite će vam naplaćivati zrak koji udišete a posebno co2 koji izdišete plus karbonski otisak na svaki proizvod i usluge koje kupujete!
posto kuglica sladoleda u poljskoj ?