Bezlična ili zastrašujuća pakiranja
1
EU razmatra zabranu isticanja loga na kutijama cigareta
Komentari (11)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Vala cigare i jesu veliko zlo i dokaz koliko je covjek samodestuktivan.. Podrzavam ovu ideju..
Živjela tabakera .... :D ...
a isticanje loga na flašama viskija, rakije, konjaka, vodke, piva... je ok. Ovi napitci nisu štetni za zdravlje, pa duplo više ljudi pogine zbog konzumiranja alkohola i sjedanja za volan nego od pušenja, tek toliko da se vidi kolika je ovo briga za ljudsko zdravlje. LICEMJERI!!!
Man Nek država pukne toliki porez na cigare (i alkohol) u tolikoj mjeri, jer se radi o luksuzu a ne o osnovnoj prehrambenoj namjernici, da rijetki mogu sebi to zadovoljstvo priuštiti. Tako da ne gledam djecu od 15 godina kako puse po ulicama. P.S. Mnogi nemaju za hljeba a za cigare imaju!!!
Ali nema veceg meraka kada se probudis i shvatis da ne pusis, tada imam cijeli dan osmijeh na licu :-D
Pusio sam 27 godina. Ne pusim vec 5 godina i vjerujte mi da nekada sanjam da ponovo pusim. Duhan jeste droga i VELIKO zlo, isto kao i kafa/kava samo to pravi ovisnici o njima nikada nece prihvatiti.
Kada sam prestao i shvatio istinu, nisam imao ni jednu krizu. Da iskren budem ne znam datum kada sam prestao, ima oko dvije godine otprilike. Prvih pet dana sam samo imao osjecaj kao da mi nesto fali ali nisam uspio cak ni definisati sta. I pitao sam se zasto sam uopste pusio 2 kutije dnevno 15 godina. To mi iskreno ostaje misterija i dan danas. Puno pozz
Jeste, poslije atomske bombe, nuklearnih proba, vjestacki napravljenih virusa, genetski modifikovane hrane , kloniranih zivotinja, raznih lijekova sumnjivog sastava i \"demokratije i ljudskih prava\", a sve u svrhu produzivanja ljudskog zivota.
Ja sam bivsi pusac. I imam osjecaj da ovi sto stavljaju ovakve slike rade za industriju duhana. Kreiraju veliki strah koji zapravo uopste ne pomaze prestanku pusenja, nasuprot prave od umjerenog pusaca lancanog. Onda uz to govore da je jako tesko prestati pusiti a zapravo nije jer je nicotin jedna od najblazih droga po intenzitetu, ali koja najbrze djeluje. Pusaci zapamtite, odvikavanje od nikotina traje 72 sata. Ostatak je borba protiv straha da nikada necete ni ucemu uzivati kada prestanete, cime sami sebi stvarate krize.
meni ga svejedno, ha trazio auru ekstra ha auru red ha daj mi Bogati te tu :)
prvi put da vidim nešto normalno iz EU