Austrija
0

Elisabeth Fritzl istjerala majku

Sarajevo-x.com
Elisabeth Fritzl, javnosti poznata kao žrtva svog incestnog oca koji ju je 24 godine držao zarobljenu u podrumu i silovao, navodno je istjerala svoju majku Rosemarie iz njihovog novog doma.

Britanski The Sun je objavio da, slijedom okolnosti, troje Elisabethine djece Rosemarie zovu "mama", pošto ih je otac, nedugo nakon rođenja izveo iz podruma i život su nastavili sa njegovom suprugom koja nije znala kakav život njena zarobljena kćerka vodi u podrumu sa ostalo troje djece, već je povjerovala svom mužu koji je rekao da je Elisabeth djecu ostavila i pridružila se nekoj sekti.

42-ogodišnja Elisabeth, navodno nije mogla podnijeti da njena vlastita djeca baku zovu majkom, te ju je izjurila iz njihovog novog doma gdje su zajedno živjeli.

Kako je objavljeno, kćerka i dalje ne vjeruje mami da nije imala pojma šta se to dešava u podrumu gdje je ona patila od jedanaeste godine.

Jedan austrijski list piše da je Elisabeth naredila majci da se "drži podalje" od njenog novog doma u okviru psihijatrijske klinike u Amstettenu u Austriji. Ipak, policija vjeruje Rosemarie i ne planiraju podnositi krivične prijave protiv nje.

Advokat Elisabeth Fritzl potvrdio je sinoć da je Rosemarie zaista napustila kliniku, ali negira da joj je Elisabeth naredila da ode, već insistira da se iselila jer joj više nije bila potrebna medicinska pomoć.

Otac monstrum Jofez Fritzl trenutno je u zatvoru gdje čeka suđenje koje bi trebalo da počne u jesen.