64 posto građana za
10
Egipćani izglasali novi ustav
Komentari (16)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Izbori nisu demokratski jer zapadu i bedi preko bare nepase rezultat. Ako ste pratili medije na zapadu mogli ste da vidite kako se vodi kampanja protiv Mursija i brace u Islamu. TEKBIR !!!!
samo nek nisu komu_njare na vlasti i bice ok
Mas.A.llah, naprijed braco
ti ili si slijep ili si mutav... ako si procitao tekst mozes vidjeti da pise da je na referendumu glasalo preko 17 miliona stanovnika, ostali nisu glasali, a ako uzmes u obzir da je Egipat jako mlada zemlja (prosjecna starosna dob je 24 god.) dobijes cifru da preko 40% stanovnistva nema pravo glasa jer je ispod 18 god, pa to jos umnozis sa cinjenicom da u Egiptu zivi ne 85 mil nego 75 mil stanovnika (po zadnjem popisu) dolazis do cinjenice da u ovom slucaju neko jeste g.l.u,p, a to si ti...
hvala na ponudi, meni je ljepše sa tvojom mamom ovdje
Svejedno im novi ili stari ustav. Tipicna zaostala muslimanska zemlja, 80 miliona stanovnika, a posla, hrane i vode nema ni za 10 miliona. Ostali ispijaju kahve na gradskim trgovima, ocekuju neku \"nafaku\", \"revoluciju\" ili da se ukrcaju na neki izbjeglicki brod koji ce ih odvesti u kjafirsku Evropu.
IVO, ako ti se ne svidja Hrvatska ili Bosna a ti s preseli u Šumadiju...
ko ih j.e.b.e, što nisu glasali, znali su da će izgubiti pa ko i Smrdi 1992 godine bojkotovali referendum..jel predsjednik Mursi izabran izborima ili je došao na vlast pučom i nekim udarom ? jel novi ustav nametnut nekom islom ili je raspisan referendum !? dakle odje.b.aus !
@ @bosna mubarak je bio tiranin i njega je trebalo smijeniti ako egipatski narod tako želi. ovo što imaš danas na vlasti u egiptu su ljudi koji će ekonomski još više unazaditi egipat, što i jeste cilj zapadno bankarskih lobija. budućnost će ti pokazati kuda će sad krenuti egipat, zemlju stagnacije u ekonomskom razvoju. ovako je bilo i u jugoslaviji. bili smo u odnosu na mnoge zemlje evrope (mađarsku, rumuniju, bugarsku, češku....) znatno napredniji, a onda smo dopustili da nas porobe, danas više nemamo naše proizvode, svi su proizvodi strani, a da bi preživjeli od tih istih fašista uzimamo kredite i time potpisujemo dugoročnu ovisnost o njima.
Izašlo je na izbore 32% od upisanih birača . Znači za Ustav je glasalo oko 21% od registrovanih birača.
baš šteta što je veliki musliman, vjernik i veliki antizapadnjak i anticionista Mubarak otišao s vlasti...fakat žalosno :((((
egipat lagano kreće u propast. dobro nam došao u klub zemalja porobljen od strane zapadno-evropskih konzorcija.zapadno bankarska sintagma \'islamizacijom protiv razvoja islamskih zemalja\' je upalila i na području egipta.
Vjerovatno imaju puno mlađih od 18 godina ;)
egipat 85miliona stanovnika, a 10 s pravom glasa, he.bo lud zbunjenog
Samo naprijed Egipatska braćo!
Potpuno isti odnos-ZA i PROTIV, kao sto je bio na \'\'referendumu o nezavisnosti BiH92-e.Ala ce se sada da pokrkaju medjusobno Naprednjaci [njih je 36 % kao i sto je bio broj Srba ] i Nazadnjaci -muslimanska braca=muslimanski SDA +MBO u BiH. Rezultat ce biti kao i u BiH-PODJELA.