Komentari (18)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ha . Ista politika ko u Turskoj . Muslimani su se borili decenijama da sruse Mubaraka , zapadnog saveznika , pa sada zele da sruse legalno izabranu vlast i predsjednika . Bit ce ako Bog da serijata i Islama i u Turskoj i u Egiptu i Siriji i Libiji i Jordanu itd . Polahko samo . Mogu oni demonstrirat koliko hoce . ta zna se ko ih placa i zasto . Nadam se da ce policija odraditi svoj posao ukoliko demonstranti budu pravili nerede . Egipat je tradicionalno i kulturno muslimanska zemlja i to je sasvim normalno da islam bude religija koja ce biti osnova za dalji razvoj drzave . U ovim protestima ucestvuju krscani i ateisti . Mozes zamisliti zajedno , sasvim slucajno hehehe . Molim dragog Allaha da podrzi Mursija i muslimanskoj braci u pravednoj borbi za Islam i muslimane i za sve gradjane Egipta
A da li bi protestirao kada bi u Republici Srpskoj ili u Sandžaku vlada rekla da se zakoni rade po pravoslavlju i da je pravoslavlje osnova svega? Ili kada bi kod nas u Hrvatskoj uveli neku vrstu katoličkog šerijata pa zabranili gradnju džamija , ukinuli muslimanima pravo da blagdane provode kod kuće itd. Jel bi ti prosvjedovao kada bi se u u Hrvatskoj svako toliko našla bjesna rulja koja kamenuje džamije kao što u Egiptu kamenuju i napadaju crkve i vrše bombaške napade kao onaj u Aleksandriji pretprošle godine?
mene iznenadjuje kako ovi kobiva muslimani ovoliko protestuju protiv islama i islamskog zakona...ova generacija muslimana je definitivno sramota za nas ummet.Hafiz dosao na vlast a oni bi da ga ruse.Iskreno mislim da se ovdje radi o bucnoj manjini,inace nebi on ni pobijedio na izborima.. ALlahu pomozi Erdogana i Mursija
egipcani bi lijepo da zive po serijatu,da sjede po onim svojim rupama,ispijaju serbe i duvaju nargile....a da im zapadnjaci daju kredita,goriva i hrane i da oni to ne moraju vracati.....jer boze moj oni imaju piramide...koje im jedine donose pare a usput receno muslimansko brastvo zeli da srusi i te piramide je nisu djelo alahovo....dakle imamo citave generacije poremecenih umova i njima ne preostaje nista drugo nego da ratuju desetljecima......
Ja ono a ciju naftu Zapad ono trosi . Piramide stoje od davnina i glup si i lazes kad kazes da hoce da sruse piramide . Da su htjeli da ih sruse mogli su to uraditi prije 1000 godina a nisu . Krscani su ratovali stoljecima dok je blagostanje bilo u Hilafetu . Pa da nije Islama i sad bi se neglezi kupali jednom un po godine hahahaha . Umjesto da zahvale na higijeni koju su donijeli Zapadu i Bosni oni ih napadaju . Odkad dodje higijena nema kuge niti ostalih zaraznih bolesti
dino ti si obicna bu.dala,ali evo odgovoricu ti na sva pitanja...:) nafte ima svuda,ali je u arabiji na najmanjoj dubini i zato se vadi najvise tamo,a cim bi ti ocekivao da je arapi vade i preradjuju....motikom aaa :))))) a za rusenje piramida naravno da sam u pravu i cim je mursi dosao na vlast htjeli su njih i svinge da ruse ali kad je stiglo "ozbiljno upozorenje" zasad su se ucutali ali pitanje do kad tece to blagostanje koje pominjes nije muslimansko nego su ga i oni porobili od civilizacija prije njih...toliko si debilan da neznas da je islam najmladja religija a o higijeni,tu se tek vidi tvoj primitivizam i o tom necu jel bi te toliko izvrijedjao da bi i mene bilo sramota :)))))
Nema od ovog nista..Demonstranti nemaju podrsku Amerike,Izraela i Evrope..Oni su svoje ciljeve ostvarili..Postavili su sebi pogodnog i bas ih briga sta ce dalje biti..Morsi ima odrijesene ruke da pobije na hiljade ljud.. CNN o tome nece ni rijec izustiti..
lik 5 ti si po mom mišljenju pametan čovjek i zašto misliš da xlxl u nečemu griješi. baš je sve tačno što je rekao, bankarskim konzorcijima odgovaraju one vlasti koje će slabiti ekonomski napredak tih zemalja, a vjerske vođe kao što su erdogan i morsi su upravo takvi. što se tiče turske, kad se odradi posao sa potčinjavanjem sirije i irana (a nadam se da se to neće dogoditi) turska više neće bit značajna za bankarske konzorcije pa će se tada krenuti u ekonomsko uništavanje turske. do tada turska ekonomski neće biti na koljenima.
Drago mi je sto ideja sekularizma nije mrtva i u ovakvim drzavama. Ako se bore za sekularizam i bar neke demokratske vrijednosti, ne nuzno sve, ja ih podrzavam.
Podrska Mursiju,od silnih razmazenih,bahatih prosvjednika i pritiska sa zapada ipak koliko toliko vodi drzavu ka napretku ali islamofobi su zinuli dupe,prepali se serijata...tamo Erdogana kritikuju sto zabranjuje alkohol pomalo,pa ovog Mursija... slabi ste vi muslimani kad vam je islam tako mrzak
podrška svim demonstrantima u egiptu i turskoj, ljudi žele slobodu izražavanja i slobodu mišljenja a ne da im se države pretvaruju u vjerske kalifate u kojima im neki likovi sa sabljom tumače kuran. ne znači ako neko dobije izbore da može da radi što hoće. morsi izbore nije dobio na osnovu želje egipćana za uvođenjem šerijatskog zakona, već na račun toga da svi dobiju slobodu izražavanja i mišljenja. barem se ja nadam da je tako. pokazat će vrijeme na kojem nivou razmišljanja su egipatski i turski narod, ja im u svakom slučaju želim sve najbolje.
Mi u BiH bas imamo slobodu govora, pa nam je sjaaaajno. Nije za svakoga demokratija.
qwerty treba priznati bosna jeste banana država jer vlast radi što joj narede svjetski moćnici ali barem imamo slobodu govora i to je jako bitno. u turskoj ako nešto laprdaš protiv erdogana pojave ti se neki likovi pred vratima i vode te u zatvor, odakle ne izlaziš dugo vremena. turski zatvori su puni novinara i neistomišljenika erdogana. u egiptu izgleda da će biti još gore jer će ti pred vrata ako ne misliš kao mursi doći bradonje sa trofrtaljkama koji će ti sa sabljom objasniti njihovo poimanje ajeta u kuranu.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)