Komentari (34)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ne vidim zašto se ne bi odcijepili. Mislim da tu teritorijiju nisu dobili tako što su nekog protjerivali s nje, niti su je oteli kome, niti su ikog urgozili, a niti bi ugrozili svojim otcjepljenjem (osim eventualne interese Engleza, a što se tiče Engleza i njeim sličnim ekspanzionistima/kolonistima....samo ću reći William Wallace ;)).. Prema tome ne znam šta je sporno da se odvoje?
Ukoliko Bošnjaci žele nezavisnost, treba im dati!
Nek se skotski barjak vije
jopet vlasi palamude
hoćete nezavisnost a visite po bosanskim portalima, kad \"vaše\" naravno ni nemate. učinite nešto konkretno, odselite se iz bosne srbiju i odmah ste nezavisni
zaboravljate jednu kljucnu stvar u cijeloj prici...britanija ima naftu u trianglu norveska-island-britanija... kompletna neovisnost se zasniva na ekonomskom aspektu gdje bi doslo do razduzivanja britanskih resursa nafte na skotsku i novu manju britaniju u procentima...samim tim skoti su skontali da bi dobili na ekonomskoj ekspanziji direktnim posjedom svog udela u britnaskom dijelu nafte (decentralizacija). Neovisnost ide samo u smjeru ekonomije u vidu nafte ;) Sa neovisnocu dobijaju da upravljaju svojim kolacem, a sve ostalo ostaje kako je i bilo uz male drzavnicke izmjene!
Jest al malo sutra, nacionalisti podkuhavaju al\' kad se ljudima objasni da ce im penzije biti 1/3 i da ce im cijena zivota biti 2x veca, ne pada nikome na pamet ovakva egzibicija...
kojoj nasoj BiH? Mislis na onih vasih 24% BiH? Tamo mozete da radite sta hocete, ali izvan tog vaseg rezervata, ne! Mrrrsssss stoko poturcena!
Srebrenica ce uskoro promijeniti naziv u Zlatnica! Cistija je i plemeniti sada, nema vise prljavih muslimana u njoj !
OVO SKOTSKA MOŽE URADIT JER ZNAJU DA NEMA VOJNE INTERVENCIJE A RS NESMIJE JER BI GLEDALI BIH SA DRUGE STRANE DRINE
FUCK RS FUCK SCOTLAND FUCK SERBS
Britanci su podrzali nasu nezavisnost. Red je da im se oduzimo.
Zloupotrebljavate moj nick :-) Ja postavim pitanje \"ko je danasnju Skotsku ucinio ovisnim\" a ovaj ispod se javlja dje je kontekst. Ima jarane kontekst, samo ga ti ne prepoznajes. Opet onaj drugi otisao u drugi ekstrem: kao odgovor na to jednostavno pitanje prebacuje mi da imam \"tipicni balkansi mozak\". hahahaha, da mozda tvoj nbije Balkanski ? Ili je mozda Balkanski manje vrijedan od nekog drugog ?
A da li u \"tipično balkanski mozak\" spadaju i oni prepotentni koji drže predavanja drugima sa \"visine\" a pri tome ne nude nikakve opipljive dokaze?I ja bih bio najsretniji da ljudima njihov nacionalni id. nije toliko važan,ali nisam siguran da je tako.Glede Pikta,konvencionalna istorija se slaže sa tom trvdnjom, ali također smatra da su tu živjeli i Keltska plemena (evo ti link: http://en.wikipedia.org/wiki/History_of_Scotland), koje većina Škota,Iraca i Velšana,smatra bitnim elementom svog identiteta i kulturnog nasljeđa,što se vidi i u filmovima poput Braveheart,Rob Roy,Michael Collins i sl.Iza ovih filmova stoje Irski,Škotski i Velški lobiji u SAD-u (vidi na kraju filmova), a glavni glumci su Irci (Gibson, Neeson itd.).To ipak možda nije konicidencija i ukazuje da je Škotima, Ircima i Velšanima ipak možda identitet bitji nego što ti tvrdiš.Keltska simbolika ( pletenica) se vidi čak i u irskim i škotskim pubovima.
moram li ponoviti da skotska ima svoju zastavu, svoju reprezentaciju u kojem god sportu zeli da je ima, svoj parlament, svoje zakone koji se donose u tom parlamentu, da se univerzitetski studenti u skotskoj stipendiraju od strane BRITANIJE, dok studenti u engleskoj moraju placati univerzitetsko skolovanje. sta znaci nezavisnost za skotsku? da jos imaju svoju vojsku, valutu i granicni prelaz? to ni alex salmond, covjek koji bi zelio da je kralj, ne zna.
kad se seljak docepa neta.... skotska moze danas proglasiti nezavisnost ako to njeni stanovnici zele. banjalucani ne mogu sacuvati svoj park. sta ti znas o slobodi....
ili uzmi npr \"pravog \" skota neila olivera (voditelj programa \"coast\"), istoricar koji je obratio slucaj bravehearta i razocarao mnoge ljude koji su svoju sliku o wallacu bazirali na filmu. ima pretke iz poljske.