Svijet
0

Drnovšekova nesvjestica posljedica vrućine i umora

FENA
Ured slovenskog predsjednika Janeza Drnovšeka objavio je u nedjelju da se Drnovšek nakon kraće zdravstvene krize do koje je došlo na proslavi Dana državnosti u subotu navečer osjeća bolje, a Drnovšekova udruga Pokret za pravdu i razvoj da je kraća nesvjestica bila posljedica velike vrućine i napornog programa.

"Predsjednik Janez Drnovšek danas se osjeća bolje", priopćio je Drnovšekov kabinet u nedjelju. Drnovšekovi suradnici navode da je predsjednik države na svečanoj proslavi Dana državnosti u subotu navečer osjetio slabost i na kraće vrijeme izgubio svijest, ali da se brzo osvijestio i ocijenivši da ne treba pomoć liječnika otišao kući u Zaplanu, izvan Ljubljane.

Ured međutim nije potvrdio ni demantirao pisanje dijela slovenskog tiska koji danas neslužbeno navodi da je Drnovšek sa Trga republike, gdje se odvijala svečanost, odveden vozilom hitne pomoći.

Drnovšekova nepolitička udruga Pokret za pravednost i razvitak na svojim je internet stranicama također objavila da se je predsjednik oporavio, a nesvjesticu tumače njegovim napornim programom koji je imao u subotu te velikom vrućinom od 30 stupnjeva koja se osjećala i kasno na večer.

"S našim je predsjednikom sve u redu, a slabost na vrućini od 30 stupnjeva, nakon što je cijeli dan radio i u masi okupljenih nije ništa neobično", priopćila je Drnovšekova udruga.

Drnovšek je u subotu primio rodbinu žrtava slovenskog rata za osamostaljenje, prisustvovao misi za domovinu u ljubljanskoj katedrali, podijelio državna odlikovanja, te nazočio svečanoj sjednici parlamenta, a nesvjestica ga je pogodila na večer prilikom završne proslave Dana državnosti.