Komentari (56)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Poslije Velikog rata (I Svjetski rat) osnovana Liga naroda i rekli su "never again", poslije II Svjetskog rata (holokaust, Varšava, Staljingrad, Hirošima, Nagasaki, itd.) osnovane Ujedinjene nacije i rekli su "never again", poslije ex Yu ratova, etničkog čišćenja, masovnih ***rtacija, silovanja, mučenja, i genocida u Srebrenici i Ruandi rekli su "never again". Historija/istorija/povijest ratovanja se u svijetu ponavlja uvijek i iznova, i svaki put u još strašnijem i brutalnijem obliku, a ova otrcana fraza tzv. međunarodne zajednice (ma šta ona predstavljala) vrhunac je cinizma, licemjerja, lažnog morala i dušebrižništva onih koji su u većini slučajeva zarad svojih nacionalnih i geopolitičkih interesa ovakve sukobe širom planete direktno ili indirektno izazvali i poticali, često i sami aktivno učestvujući u istim, ili ne učinivši ništa u okviru povjerenog im mandata da spriječe zvjerstva nad nevinim ljudima. Pogodite šta će opet reći nakon Sirije, Ukrajine, Iraka, Palestine...?
joj ovog Klixa, cenzura na riječi d e p o r t a c i j a. :)
Rat je najvece ljudsko zlo. Duse drage. Ovako smo i mi u Sarajevu u ratnim godinama. Ni sunca ni snijega ni zraka ni igre, najljepse djecije godine provedene u hladnoci, tami, bez struje i vode. I kad kazu nije bilo agresije. Dusmani. Rusi i Srbi, ista je to klasa govana.
Flashback. I kažete pate djeca? Jok, igraju se žmire, ovo im je životni san...I šta još kaže Unicef i ostali, bitni? E djeco, vi ste brojevi, a veliki se dogovaraju, sa'će, sa'će, samo što nisu....
Sad će se pojaviti razni belosvjetski jebivetri koji će pod plaštom humanitarnog rada dići veliki novac, a vi će te dobiti humanitarnu kojoj je istekao rok, a oni koji granatiraju će doboti nove granate.
SVE BI BILO DRUKCIJE DA SVJETOM I FORUMOM NEVLADA LEJDIBLU I NJENA ZLOBNA KLIKA OKUPLJENA OKO BIVSEG SARAJEVA IKSA
Kako nekoliko ludaka unisti djetinjstvo tolikom broju djece.....
ovako smo i mi 4 godine
Jeste, i nas su pokvareni ljudi i ideologije mrznje i smrti pregazili. Zivot ide dalje ali nikad necemo biti ka nekad....cehovi se placaju generacijama
ova djeca treba da razmišljaju gdje će igrati fudbala, košarke.. a ne da im djetinjstvo prolazi u podrumu bez struje i vode, a zbog čega, zbog komada zemlje kojeg niko ne može strpati u džep da kaže moja zemlja, žalosno
Rat je najveće zlo!
novac je najvece zlo, jer je t zbog novca sve...
Tačno, to je najveća kletva koju nekom možeš poželjeti: Dabogda te UNHCR hranio, a UNPROFOR branio! Pokazalo se na mnogim primjerima istinitim.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)