Svijet
45

Djevojka kopilota Lubitza tvrdi da je trudna i da su planirali vjenčanje

Klix.ba
Andreas Lubitz
Andreas Lubitz
Prema pisanju medija u Njemačkoj, djevojka Anreasa Lubitza, kopilota odgovornog za pad aviona Germanwingsa u kojem je poginulo 149 osoba, trudna je već nekoliko mjeseci. Navodno je djevojka objelodanila ovu vijest nakon puta u Alpe na mjesto nesreće.

Lubitz je živio sa svojom djevojkom Kathrin Goldbach u stanu u Dusseldorfu. Njihov stan se nalazi u otmjenom dijelu grada, 10 minuta od internacionalnog aerodroma i isto toliko od škole u kojoj njegova djevojka radi kao profesorica.

Magazin Der Spiegel je otkrio da su njih dvoje čak planirali i da se vjenčaju, iako se čeka zvanična potvrda ove informacije. Kathrin Goldbach radi kao profesorica engleskog jezika i matematike u Krefeld Gesamtschule u Keiserplatzu.

Ova 26-godišnjakinja je izjavila da, kada je čula za nesreću koja se desila, odmah sjetila riječi Lubitza da će on promijeniti sistem i da će ga svi zapamtiti po tome. Kaže da će ga pamtiti kao "čovjeka u mukama" i da je uvijek znao čuvati tajne.

Daily Mirror piše da su imali turbulentnu sedmogodišnju vezu, s dosta prekida, a za vrijeme jednog od njih Lubitz je pet mjeseci bio u vezi sa stjuardesom Marijom.

Zadnji trenuci leta se mogu čuti preslušavanjem crne kutije. Čuje se kako pilot lupa na vrata kabine čim je Lubitz počeo da ponire avion.

U Lubitzovom rodnom gradu, Montabauru, ljudi su se okupili i mole se za poginule i njihove porodice.