Kalifornija
0

Djevojčica umrla nakon "boks meča" sa drugaricom

SRNA
Jedna 10-godišnja djevojčica u američkoj državi Kalifornija umrla je nakon ranije ugovorene tuče sa drugom djevojčicom, godinu dana starijom, piše danas Daily Telegraph.

Joanna Ramos učestvovala je u tuči, koju su gledali drugi učenici, nakon svađe sa drugom djevojčicom zbog dječaka koji se sviđao objema.

Ona je umrla od udarca u glavu u incidentu koji je izazvao šok kod roditelja učenica i uprave škole.

Policija je saopštila da su pokrenuli istragu o ubistvu i da su ispitali 11-godišnju djevojčicu. Oni će, također, razgovarati sa drugom djecom i istražiti da li su dvije djevojčice podstaknute od drugih da se tuku.

Policija je saopštila da niko nije uhapšen i još nije poznato da li će biti podignute optužnice, ali će rezultate istrage predstaviti tužiocima. Oni će, takođe, istražiti medicinsku historiju Joanne.

Tuča se dogodila u maloj ulici u blizini Osnovne škole  u Long Beachu u Kaliforniji. Prema izjavama očevidaca, tuča je trajala minutu i nije bilo nikakvog oružja.

Maggie Martinez drugarica i prijateljica preminule djevojčice, rekla je da su one skinule rance, svezale kosu i na znak "naprijed" počele su da se tuku.
Ona i drugi prijatelji pokušali su da ih spriječe, ali dječaci to nisu dozvolili, jer su željeli da one nastave da se tuku. Policija je saopštila da je bilo sedam posmatrača.

Do tuče je došlo poslije nastave, a prekinuta je jer je Joanna morala da ide na dodatni kurs. Joanna je otišla kući, ali je uskoro počela da se osjeća loše, a njena tetka Celina Cervantes rekla je da je djevojčica imala glavobolju.

Do momenta kada su stigli u bolnicu ona je bila bez svijesti i operisana je kako bi se uklonio ugrušak krvi iz mozga.

Neurohirurg u Los Angelesu Keith Black rekao je da udraci u glavu mogu dovesti do unutrašnjeg krvarenja, ako je došlo do pucanja krvnih sudova.

On je dodao da udarac u glavu u tući dvije djevojčice može apsolutno biti dovoljno da dovede do smrtnog ishoda, ali da je stvarno rijetko da se tako nešto dogodi među djevojčicama.

Joannina majka Cecilia Villanueva (41) rekla je da je drugovima njene kćerke zabranjeno da joj kažu šta se dogodilo zbog policijske istrage.
 "Čuli smo da je krvarila iz nosa nakon tuče, da ju je druga djevojčica udarila više puta u glavu i to je sve", rekla je ona.

U školi su rekli da djevojčica s kojom se Joanna tukla još nije disciplinski kažnjena.

"Ovo je za sve nas teško da razumijemo. Ima mnogo pitanja, ali moramo da budemo strpljivi i pustimo policiji da radi svoj posao", rekli su u školi.