Jedini preživjeli
0

Dječak Ruben sutra kod kuće

SRNA
Ruben van Assouw (Foto: AP)
Ruben van Assouw (Foto: AP)
Devetogodišnji holandski dječak Ruben, koji je jedini preživio avionsku nesreću u Libiji u kojoj su poginula 103 lica, doputovaće sutra u Holandiju, saopšteno je danas iz holandskog Ministarstva inostranih poslova.

Portparol holandskog MIP-a Kristof Promerzberger rekao je da će dječak Ruben van Assouw putovati u društvu teče i tetke i ljekara koji će se brinuti o njemu.

Oni će sutra napustiti Tripoli i doputovati na nepoznatu lokaciju u Holandiju.

"Na zahtjev Rubenove porodice, mjesto dolaska neće biti javno objavljeno i medijima neće biti dozvoljeno prisustvo. Porodica apeluje na medije da se uzdrže od komentara i omoguće im mir u ovom teškom razdoblju kako bi mogli da se suoče sa gubitkom voljenih", rekao je Promerzberger.

Dječak kojeg je su vlasti identifikovale samo kao devetogodišnjeg Rubena iz grada Tilburga na jugu Holandije, ali su mediji objavili i prezime, oporavlja se u bolnici u Tripoliju nakon operacije.

On se sa roditeljima i starijim bratom (11),  koji su poginuli,  vraćao sa safarija u Južnoafričkoj Republici kada se avion tipa "Airbus A330" kompanije "Afrikia Airways" raspao po sletanju 12. maja.