Imao stresnu sedmicu
0

Direktor AirAsia obrisao objavljenu fotografiju masaže na poslu nakon kritika

A. Ku.
Foto: (LinkedIn/CNN)
Foto: (LinkedIn/CNN)
Izvršni direktor kompanije "AirAsia" Tony Fernandes izazvao je buru na društvenim mrežama nakon što je objavio fotografiju na kojoj uživa u masaži u radnom okruženju. S obzirom na to da je skinuo majicu kritičari su njegov potez okarakterisali neprikladnim.

Suosnivač malezijske aviokompanije objavio je fotografiju ove sedmice na LinkedInu, nasrojeći da pohvali poslovnu kulturu svoje kompanije, ali je naišao na niz kritika.

On je uz fotografiju napisao da je imao stresnu sedmicu pa mu je kolega predložio da ide na masažu.

"Moram da volim kulturu 'AirAsia' jer mogu da imam masažu i da održim sastanak sa menadžmentom", napisao je Fernandes.

Objavu je obrisao nakon talasa kritika, a mnogi su napisali da je njegovo ponašanje bilo neprofesionalno.

"Mislim da se žene u vašoj kompaniji ne bi osjećale ugodno ili sigurni o u ovom kontekstu, a s obzirom na to da ste vi šef vjerovatno vam neće ništa reći", komentarisao je jedan korisnik.

Fernandes je ranije rekao za Bloomberg da je upravo izdržao let od 18 sati i da je imao bolove, pa je prihvatio sugestiju za masažu.

"Nikad ne možete stvarno da objasnite misaoni proces iza objave, pa sam je izbrisao", rekao je on te je dodao da nije imao namjeru da bilo koga uvrijedi.

Fernandes je dugo govorio o svojoj želji da njeguje otvorenu radnu kulturu. Za CNN je 2007. godine rekao da želi pokazati svijetu da Malezija može imati odličnu kompaniju i da želi da ga pamte po kreiranju odličnog mjesta za rad.