Nadbiskup Dadeus Grings
0

"Današnje društvo je pedofilsko"

Sarajevo-x.com
Dadeus Grings
Dadeus Grings
Brazilski nadbiskup Dadeus Grings izjavio je kako današnji adolescenti spontano postaju homoseksualci, te su im potrebne dobre smjernice, a dodao je i to da je današnje društvo uglavnom pedofilsko.

Konzervativni svećenik, koji je nedavno na biskupskoj konferenciji izjavio kako se čitava nesreća današnjeg društva ogleda u seksualnim skandalima koji potresaju Rimokatoličku crkvu, ovoga puta je istakao kako je je najveći problem današnjeg društva to što je pedofilsko.

"Današnje društvo je pedofilsko i u tome je problem. Ljudi lako padaju u to, no dobar je znak činjenica da je došlo do javnog optuživanja", kazao je Gringo za list "O Globo".

Ovakav komentar nadbiskupa dolazi baš u vrijeme kada Crkvu potresaju seksualni skandali i samo tri sedmice nakon što je Tarcisio Bertone, visoki zvaničnik Vatikana, tokom konferencije u Chileu kazao kako su seksualni skandali povezani sa homoseksualizmom, a ne sa celibatom.

Inače, Grings je nadbiskup u jednoj od najvećih biskupija u Brazilu, Porto Alegre, i u kojoj ima više katolika nego u cijeloj zemlji, a također je i kancelar Katoličkog Univerziteta Rio Grande do Sul.

Brazilski nadbiskup osudio je zlostavljanja i seksualne skandale koji potresaju Crkvu, ali dodao kako policija ne bi trebala biti uključena u sve to već bi se svećenici trebali interno kažnjavati.