Svijet
0

CNN: Ubijen drugi čovjek Al-Qaide

FENA
Američki mediji su danas javili da je Ajman el Zavahri, zamjenik lidera terorističke mreže Al-Kaide, najvjerovatnije poginuo u napadu američkih snaga u Pakistanu, dok je Islamabad saopštio da ne može da potvrdi informaciju da je on stradao.

Američki list "Vašington post" je prenio da je prilikom jučerašnjeg raketnog napada na selo Damadola ubijen Zavahri, koji se proteklih nekoliko mjeseci pojavljivao na snimcima Al Kaide koje je emitovala katarska TV stanica Al Džazira.

Američka TV mreža CNN javila je, takođe, da je u pograničnom pojasu između Pakistana i Afganistana ubijen 54-godišnji Zavahri, poslije bin Ladena - najtraženiji terorista u svijetu.

Kao i vlasti u Islamabadu, ni američko ministarstvo odbrane, za sada, nije potvrdilo navode medija.

Američka komanda u Afganistanu je, u međuvremenu, saopštila da je najmanje šest talibana ubijeno u sukobu sa združenim snagama afganistanske i američke vojske u južnoj afganistanskoj provinciji Uruzgan.

Sukob sa ekstremistima počeo je u petak ujutru, kada su "neprijateljske snage" otvorile vatru na afganistanske i američke jedinice koje su patrolirale u blizini Deh Rahvuda, kaže se u saopštenju.

Afganistanske i američke snage nisu pretrpjele gubitke, izvjestila je DPA.