Porodica Manson
0

Članici sekte odbijen zahtjev za pomilovanjem

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Bivša članica zloglasne "porodice Manson" Susan Atkins, koja je prije više od 40 godina 16 puta izbola nožem glumicu Sharon Tate, tadašnju suprugu reditelja Romana Polanskog, koja je bila u osmom mjesecu trudnoće, neće biti puštena iz zatvora, jer joj je u srijedu odbijen zahtjev za pomilovanjem, javlja CNN.

Pred sud je, danas 61-godišnja Atkins - koja je skoro nepokretna, a dijagnosticiran joj je i tumor na mozgu - u nadi da će dobiti pomilovanje izašla 13 put po redu. Atkins, koja kaznu služi u Central California Women's Facility u Chowchillu, pred sudom je bila devet sati.

Nakon što je odbijen zahtjev za pomilovanje, novu šansu je dobila za tri godine, kaže glasnogovornica California Department of Corrections and Rehabilitation, Michele Kane.

Atkins je imala 21 godinu kad je zajedno s ostalim sljedbenicima Charlesa Mansona učestvovala u dvodnevnom divljanju koje je kao podsjetnik ostavilo sedam žrtava u augustu 1969. godine.

Ona i ostali - Manson, Leslie Van Houten, patricia Krenwinkel i Charles "Tex" Watson - najprije su osuđeni na smrtnu kaznu zbog brutalnog ubistva petoro ljudi, te dva nova ubistva, koja su se dogodila naredne noći, ali kad je 1972. ukinuta smrtna kazna, osuđeni su na doživotnu robiju.