Svijet
0

Chirac: Služit ću Francuskoj na neki drugi način

FENA
Foto: AFP
Foto: AFP
Francuski predsjednik Jacques Chirac izrazio je u četvrtak u intervjuu za Radio France 2 spremnost da ubuduće "Francuskoj služi na neki drugi način".

"Nisam neko tko živi za prošlost", rekao je Chirac "Oduvijek sam nastojao raditi u interesu Francuske. Kad više ne budem imao odgovornosti sadašnjeg tipa, pokušat ću služiti Francuskoj na druge načine. Bez sumnje, život postoji i poslije politike - sve do smrti", rekao je Chirac u intervjuu koji će biti emitiran u nedjelju u zabavnoj emisiji "Nedjeljom uživo", a u četvrtak je dijelove razgovora objavio dnevni list Le Parisien.

U istoj emisiji, gospođa Chirac se povjerila da će joj Jelisejska palača "jako nedostajati, no naviknut ću se. Morate prihvatiti činjenicu da je sudbina ta koja odlučuje".

Riječi predsjednika Chiraca (74) uslijedile su prvi put pred izbore jer on još nije javno otkrio svoje namjere o kandidiranju na predsjedničkim izborima. Međutim, nakon dva mandata i 12 godina vlasti, ankete javnog mnijenja su vrlo nepovoljne u slučaju da se on ponovo kandidira.

Službeni rok za podnošenje kandidature je 16. marta.

Većina promatrača i francuskih građana nada se da se 74-godišnji Chirac, koji Francusku vodi od 1995., neće kandidirati na predstojećim izborima, no do sada još nije objavljena njegova odluka o tome.