Komentari (20)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pa ovo je super brod nek nam ga pošalju da se vozamo od Neuma do Sutorine☺
SVAKI, ali bas SVAKI VOJNI BROD V.Britanije je "HMS"!!! Evo zasto, HMS je skracenica "Her Majesty's Ship" ili "Brod Njenog Velicanstva"! Naime, britanska vojska kad polaze zakletvu oni se zaklinju na vjernost kralju ili kraljici i sve sto je vojno je u stvari kraljevsko. U SAD-u je svaki vojni brod USS "United States Ship" "Brod Sjedinjenih Drzava". Dakle HMS ili USS je nesto sto ide uz svaki brod a tek onda ide njegovo pravo ime npr. USS "Lincoln" ili HMS "Invincible", ali ko ce to trazit. Lakse je napisati clanak kojim se pokazuje nepoznavanje elementarnih cinjenica, je li tako?
IzvinjaJem se, do mene je :)
...dragi klixo, grom me spalio ako se varam, ali "hms" znači "her majesty ship" i isti je prefix svakog broda britanske ratne mornarice...još od prije bitke kod trafalgara...
...a jbt, evo stigo i "duševni" :))
...ne žalosti se, morebit šta i naučiš :)
PRIKAŽI ODGOVORE (3)