Svijet
40

Brazilski serijski ubica lijepog lica: Priznao 39 ubistava, žrtve i od 14 godina

Klix.ba
(Foto: AFP)
Dvadesetšestogodišnji brazilski zaštitar koji je živio sa svojom majkom priznao 39 ubistava što ga je učinilo jednim od najgorih masovnih ubica na svijetu.

Thiago Henrique Gomes da Rocha uhapšen je u Brazilu nakon što je optužen za krađu registarskih tablica sa motocikla u supermarketu Goiania u januaru. Nekoliko dana nakon krađe zaustavila ga je policija i otkrila da vozi motocikoo s ukradenim tablicama.

Nakon što je uhapšen, priznao je ubistva kazavši da ih je činio zbog toga što je osjećao veliki bijes prema svima i svakome koji ga je popuštao kada bi ubio nekoga. Svoje žrtve ubijao je pucajući u njih dok je prolazio ulicama na motociklu.

Tokom dana pokušao je počiniti samoubistvo prerezavši vene komadima stakla od sijalice koju je razbio u zatvorskoj ćeliji.

Većina žena, među kojima je i 14-godišnja djevojčica, ubijeno je u parku u januaru, a dvije žene u svojim 20-im godinama ubijene su u maju ove godine. Policija je kazala kako je "ubica lijepog lica" priznao da je ubio transvestite i nekoliko beskućnika.

Prije nego je pucao, uvijek bi povikao "pljačka", ali otišao bi s mjesta događaja bez ikakvog plijena. U kući mu je pronađeno oružje, revolver .38.

"Vjerujem da je on serijski ubica. Počeo je ubijati nasumice, ali mu je potom postala navika", rekao je šef policije Joao Gorski.

Porodice i prijatelji ubijenih žena organizovale su nekoliko demonstracija kako bi izvršile pritisak na policiju i lokalne vlasti u pronalaženju ubice. Nosile su bijelo i fotografije žrtava.

Ukoliko bude osuđen za ove zločine, Gomes da Rocha bit će zabilježen kako najgori serijski ubica na svijetu.