Snimljen na odmoru
66

Boris Johnson fotografisan kako slika, prozivaju ga da imitira Churchilla

L. K.
Johnson i Churchill (Foto: Twitter)
Johnson i Churchill (Foto: Twitter)
Britanski mediji objavili su fotografiju koja prikazuje premijera Borisa Johnsona kako slika na balkonu u Španiji, što je pokrenulo niz prozivki na društvenim mrežama.

Na fotografiji je moguće vidjeti Johnsona u bijeloj majici na balkonu vile u Marbellu, ispred njega je veliko bijelo platno, ali nije jasno šta tačno slika.

Međutim, samo ovo je bilo dovoljno da izazove lavinu reakcija na društvenim mrežama, gdje se posebno ističu poređenja sa bivšim britanskim premijerom Winstonom Churchillom.

"Boris? Crta? Obučen kao Churchill? Namjerno pozirajući negdje gdje ga može vidjeti fotograf? Siguran sam da je ovo slučajnost", "Radije bi bio Churchill nego međunarodno razočarenje, što trenutno jeste", komentarisali su Britanci putem Twittera.
Drugi korisnici su prozivali Johnsona jer se opušta u luksuznoj vili na odmoru sa suprugom i sinom dok država prolazi kroz veliku krizu, a ostatak je uz njegovu fotografiju postavljao dječije crteže pokušavajući na šaljiv način prikazati šta je britanski premijer naslikao na odmoru.