Svijet
0

Berlusconi vjeruje u Sarkozyja mada Segolene Royal ima neodoljiv šarm

FENA
Silvio Berlusconi; Foto: AFP
Silvio Berlusconi; Foto: AFP
Bivši šef talijanske vlade Silvio Berlusconi izjavio je u petak da vjeruje u pobjedu kandidata desnice na predsjedničkim izborima Nicolasa Sarkozyja, mada to neće biti lako jer njegova protivnica "Segolene Royal ima jaku ličnost i neodoljiv šarm".

"Poznato je da moje političke simpatije idu prema Nicolasu Sarkozyju, mada izražavam poštovanje i uvažavanje prema njegovoj socijalističkoj protivnici", napisao je Berlusconi za tribinu objavljenu u petak u desničarskom dnevnom listi Il Foglio.

"Vjerujem da će Sarkozy uspjeti, i kao kod nas, njegov razvoj će biti miran, praćen dobrim idejama i dobrom voljom da ih ostvari", rekao je prethodnik Romana Prodija.

Silvio Berlusconi je ipak naglasio da taj Sarkozyjev "poduhvat" neće biti lagan, bez obzira na njegov značajan rezultat u prvom krugu jer njegova protivnica ima jaku ličnost i neodoljiv šarm".

"Kroz svoj program, Sarkozy izražava demokratski senzibilitet i želju za promjenom, što je i meni vrlo blisko i što je u biti u centru mojih političkih opredjeljenja i ideja kao političara, a sve je to stečeno radom i željom za izazovima", rekao je Berlusconi.