Italija
0

Berlusconi primio pismo s metkom i paket bombu

FENA
Silvio Berlusconi (Foto: AFP)
Silvio Berlusconi (Foto: AFP)
Pismo s metkom i jedno prijeteće pismo upućeni Silviju Berlusconiju pronađeni su u jednoj pošti blizu Milana, a jedan paket bomba zapalio se u subotu u ovom gradu i ranio jednog poštanskog službenika, saopćila je policija.

Jedna velika koverta u kojoj je bio metak i jedno prijeteće pismo adresirano na Berlusconija s tekstom "završit ćeš kao miš" i nekoliko prijetećih pisama upućenih drugim liderima njegove stranke Narod slobode, pronađena je u petak navečer u poštanskom uredu u Linateu, u predgrađu Milana, saopćila je u subotu policija.

Pismo je adresirano na privatni stan Silvija Berlusconija u regiji Milana.

Kako je javila agencija Ansa, anonimno pismo sadrži crteže koji predstavljaju siluete ispod kojih su imena lidera stranke, među kojima je Ignazio La Russa, ministar odbrane.

Jedan paket bomba se zapalio u subotu ujutro u centru za sortiranje pisama u Milanu i ranio ruke jednog poštanskog službenika, saopćila je policija.

Paket je sadržao prijetnje upućene ministru unutarnjih poslova Robertu Maroniju, a odgovornost za ovu pošiljku je preuzeo Neformalni anarhistički savez.

U paketu je bio papirić s porukom: "provodi se nasilje u centrima za identifikaciju stranaca, Maroni je saučesnik", precizirala je policija.

Zbog "epizoda teškog zastrašivanja", ministar je još prošle srijede sazvao vanrednu sjednicu Nacionalnog odbora za red i javnu sigurnost, navodi se u saopćenju.