Svijet
0

Beograd: Putin čestitao 50. rođendan Tadiću

FENA
Ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Aleksejev uručio je večeras predsjedniku Srbije Borisu Tadiću lično pismo predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina koji mu je poželio puno uspjeha u borbi za dobrobit prijateljske Srbije.

"Poštovani gospodine predsjedniče, primite čestitke povodom vašeg 50 rođendana. U Rusiji ste dobro poznati kao istaknuti političar, pristalica svestranog razvoja odnosa između naših zemalja. Srbija je bila i jeste ključni partner Rusije na Balkanu", navedeno je u pismu koje je Tanjugu dostavljeno iz Kabineta predsjednika Srbije.

"Posebno zadovoljstvo izaziva vidljivo povećani intenzitet našeg političkog dijaloga koji za osobinu ima visoki stepen povjerenja i podudaranje pristupa ključnim pitanjima međunarodnog dnevnog reda. To u potpunosti važi za saradnju oko rješavanja kosovskog pitanja zasnovanog na načelu poštovanja međunarodnog prava".

"Danas su pred nama veliki zadaci kvalitetnog poboljšnja trgovinsko-ekonomske saradnje za koju je karakterističan stabilan tempo rasta bilateralme robne razmjene. Od posebnog je značaja za nas realizacija planiranih zajedničkih projekata u oblasti energetike".