Kineska kompanija
25

Aviokarte se greškom prodavale za samo 1,3 eura, prijevoznik ih ipak neće poništiti

B. H.
Foto: China Southern Airlines
Foto: China Southern Airlines
Zbog sistemske greške u aplikaciji neki su sretnici kupili avionsku kartu za samo 10 kineskih juana odnosno 1,3 eura.

Kineski avioprijevoznik China Southern Airlines kasnije je objavio da neće ukidati karte putnicima koji su uspjeli kupiti po ovoj izuzetno niskoj cijeni.

"Sve karte plaćene i izdane u trenutku greške u sistemu su važeće i putnici ih mogu koristiti" saopćili su iz kompanije.

Vijest o niskotarifnom letu iz jugozapadnog grada Chengdua za Peking ubrzo se proširila društvenim mrežama.

Neke ulaznice su se prodavale za samo 10 do 30 kineskih juana ili od 1,3 do 3,85 eura, dok se početne cijene takvih letova sedam dana kasnije kreću oko 400 yuana odnosno dobrih 51 euro, prenosi Insider.

Cijena karata bila je tako niska zbog sistemske pogreške na aplikaciji China Southern Airlinesa, što je također utjecalo na cijene karata te tvrtke na drugim platformama za prodaju karata.

Nije poznato koliko je karata prodano u trenutku greške i na koje je letove pogreška utjecala, ali avioprijevoznik nije povukao karte. U četvrtak je na društvenoj mreži objavio kako su sve karte koje su plaćene i izdane u trenutku pogreške važeće i kupci ih mogu koristiti.

Slične greške u cijenama aviokarata događale su se i prije, no nisu svi korisnici imali tu sreću da im karte ostanu važeće. U aprilu su neki putnici japanske aviokompanije All Nippon Airways uspjeli kupiti povratne karte za samo 300 dolara ili 280 eura.

Riječ je o kartama koje inače koštaju 10.000 dolara odnosno više od 9000 eura, no to je bila posljedica greške u konverziji. Avioprijevoznik je kasnije obavijestio da su takve karte nevažeće.