Tragedija u Turskoj
15

Ankara: U eksploziji u fabrici eksploziva poginulo pet osoba

I. M.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Pet radnika je poginulo u subotu nakon što je eksplozija potresla fabriku raketa i eksploziva udaljenu oko 40 kilometara od glavnog grada Ankare, saopštilo je u subotu Ministarstvo nacionalne odbrane.

"U Fabrici raketa i eksploziva MKE (Korporacija mehaničke i hemijske industrije) u okrugu Elmadag u Ankari dogodila se eksplozija. Usljed eksplozije je poginulo pet naših radnika. Pokrenuta je sudska i administrativna istraga povodom incidenta ”, navodi se u saopštenju Ministarstva narodne odbrane.

Guverner Ankare Vasip Sahin je rekao da se eksplozija dogodila oko 8:45 sati ujutro u kompleksu i vjerovatno je bila uzrokovana hemijskom reakcijom tokom proizvodnje dinamita.

Glavno javno tužilaštvo Elmadag pokrenulo je istragu o eksploziji.

"Glavno javno tužilaštvo Elmadag je odmah imenovalo dva javna tužioca u vezi s eksplozijom i smrću pet radnika u fabrici MKE Barutsan koja se dogodila u našem okrugu Elmadag oko 08:50 sati 10. juna 2023. godine i oni su započeli istrage i utvrđivanja na mjestu nesreće. Uviđaj se sprovodi pedantno", navodi se u saopštenju Glavnog javnog tužilaštva Ankare.

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan razgovarao je sa ministrom nacionalne odbrane Yasarom Gulerom. Erdogan je izrazio saučešće porodicama i rodbini onih koji su izgubili živote.