Pomračenje uma
110

Amerikanka bjesomučno pucala po autima tokom pomračenja Sunca: "Bog mi je to naredio"

B. H.
Foto: Ured šerifa okruga Holmes
Foto: Ured šerifa okruga Holmes
Dvadesetdvogodišnja Taylon Nichelle Celestine dovezla se na cestu u američkoj saveznoj državi Floridi tokom pomračenja Sunca u ponedjeljak i otvorila vatru na automobile u prolazu.

Ovo javlja američka informativna televizija NBC News, prema kojoj je počiniteljka rekla vlastima da joj je Bog naredio da puca nakon pomračenja. Ranila je dvojicu vozača, a obojica su srećom preživjela pucnjavu.

Patrola na autocestama rekla je da je prije nego što je pucnjava počela, Celestine ih sama nazvala, najavljujući da će je "od Boga uputiti u vezi s pomračenja Sunca", prema NBC Newsu.

Počiniteljka je na kraju stigla na autocestu i otvorila vatru na vozila u pokretu, pri čemu je ranila dva vozača.

"Vozač je pogođen krhotinama stakla i ranjen metkom u ruku. Međutim, uspio je svoje vozilo usmjeriti na bankinu ​​u smjeru (vožnje) optuženika", stoji u saopćenju patrole autoceste.

Drugi vozač je pogođen metkom u vrat, nakon što je prebačen u bolnicu pružena mu je pomoć i preživio je pucnjavu.

Vlasti su odmah nakon telefonskog poziva krenule u potragu za optuženom. Patrola autoceste uspjela joj je ući u trag i uhapsiti je tek nakon što je Celestine upucala dva vozača. Celestine je vozila Dodge Challenger u kojem su policajci tokom pretrage pronašli jurišnu pušku AR-15 i pištolj kalibra 9 mm.

Optužena, Celestine, trenutno je u zatvoru okruga Holmes pod optužbom za pokušaj ubistva, teški napad i nezakonito posjedovanje oružja.