Spasio je gušenja
14

Američki senator Rand Paul izveo Heimlichov zahvat na senatorici Joni Ernst

F. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Američki senator je u četvrtak priskočio u pomoć kako bi pomogao kolegici koja se gušila ručkom. Rand Paul iz Kentuckyja izveo je Heimlichov zahvat nad senatioricom Joni Ernst iz Iowe.

"Ne mogu si pomoći da se ne ugušim wokw politikama koje nam demokrati tjeraju u grlo. Hvala, dr. RandPaul!", napisala je Ernst na Twitteru.

Paul je izveo potez koji je spasio život dok je Ernst prisustvovala ručku sa kolegama iz republikanske stranke. Sedmična tradicija obično na jelovniku ima hranu iz matične države senatora domaćina.

Fotografije objavljene na X, nekadašnjem Twitteru, prikazuju sendviče s govedinom, kukuruz u kremi, salatu od kupusa i velike svinjske kotlete prema riječima senatora Johna Thunea.

Nije odmah bilo jasno koja je hrana začepila dišne putove senatorske Ernst, ali kolege su pohvalili gospodina Paula, očnog liječnika, za njegovu brzu akciju.

Senator Lindsey Graham, republikanac iz Južne Karoline koji se povremeno sukobljavao s otvorenim Kentuckijcem, rekao je: "Bog blagoslovio Randa Paula. Nikad nisam mislio da ću to reći."

Ernst nije bila prva zastupnica koja je zahtijevala takvu intervenciju dok je večerala s kolegama zastupnicima.

Godine 2018. senator Joe Manchin iz Zapadne Virginije izveo je Heimlich na kolegici, senatorici iz Missourija Claire McCaskill, ali joj je pritom slomljeno rebro.