Oporavak dobro teče
49

Američki ministar odbrane Lloyd Austin izašao iz bolnice

D. Be.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Ministar odbrane Lloyd Austin pušten je iz bolnice u ponedjeljak, nakon dvosedmične hospitalizacije radi komplikacija koje su proizašle iz operacije raka prostate, navodi se u saopćenju Pentagona.

"Ministar se nastavlja dobro oporavljati te će se, prema savjetu ljekara, oporaviti i obavljati svoje dužnosti na daljinu neko vrijeme prije nego što se vrati na puno radno vrijeme u Pentagon. Ima puni pristup potrebnim sigurnosnim komunikacijskim mogućnostima", navode iz Pentagona.

Nakon što je pušten iz bolnice, Austin se zahvalio izvanrednim ljekarima i medicinskom osoblju na njihovoj profesionalnosti i izvrsnoj podršci.

"Sada, dok se nastavljam oporavljati i obavljati svoje dužnosti od kuće, jedva čekam da se potpuno oporavim i što je prije moguće vratim u Pentagon", dodao je.

Austin, koji je hospitaliziran na Novu godinu, proveo je neko vrijeme na odjelu intenzivne njege prije nego što je premješten u privatni dio bolnice kako bi nastavio s oporavkom. Njegovi ljekari u Nacionalnom vojnom medicinskom centru Walter Reed rekli su da je rak rano otkriven i da su prognoze izvrsne.