Konzervativci negoduju
24

Amazon obustavio prodaju knjiga u kojima se homoseksualnost i transrodnost tretiraju kao bolesti

B. R.
Iz Amazona poručili da imaju pravo odabrati šta će prodavati (Foto: EPA-EFE)
Iz Amazona poručili da imaju pravo odabrati šta će prodavati (Foto: EPA-EFE)
Kompanija Amazon je obustavila prodaju knjiga u kojima se homoseksualnost i transseksualnost tretiraju kao bolesti.

Na ovo su se odlučili nakon što su se dvojica republikanskih senatora prošli mjesec požalili zbog toga što je onemogućena prodaja knjige konzervativnog autora o transrodnim osobama.

Spomenuta knjiga nazvana "Kada je Harry postao Sally: Odgovor na transrodni trenutak (When Harry Bacame Sally: Responding to the Transgender Moment)" je objavljena 2018. godine, ali odnedavno više nije dostupna na stranicama Amazona, Kindlea i Audiblea.

"Što se tiče pitanja o djelu 'Kada je Harry postao Sally', odlučili smo da više nećemo prodavati knjige u kojima se homoseksualizam predstavlja kao mentalna bolest", poručio je izvršni direktor Amazona Brian Huseman u pismu senatorima Marcu Rubiou, Joshu Hawleyju, Mikeu Leeju i Mikeu Braunu, a koje je objavio list Wall Street Journal.

Pismo je poslao nakon zahtjeva senatora koji smatraju da je odluka Amazona da prestane prodavati navedenu knjigu poruka konzervativnim Amerikancima da njihovi stavovi nisu dobrodošli na Amazonovim platformama.

Autor knjige Ryan Anderson smatra da Amazon koristi svoju ogromnu moć da bi urušio raznolikost na tržištu i da obmanjuje vlastite kupce.

Iz organizacija za zaštitu prava LGBTQ osoba su pozdravili ovakvu odluku Amazona, prenosi list New York Post.