Unovčit će boravak u zatvoru
0

Amanda Knox prodala memoare

SRNA
Amerikanka Amanda Knox, koja je u oktobru prošle godine oslobođena za ubistvo pred sudom u Italiji, prodala je svoje memoare izdavačkoj kući Harper Collins.

Izdavačka kuća nije željela da komentariše finansijske uslove dogovora ili da objavi druge detalje planirane knjige, ali je navedeno da će ostali detalji biti sutra objavljeni.

Analitičari smatraju da je knjiga Amande Knox "vruća tema", jer se očekuju njeni detalji o boravku u zatvoru i sudskom procesu.

Amerikanka Amanda Knox i njen bivši dečko Italijan Rafael Solesito izašli su u oktobru iz zatvora četiri godine nakon što ih je italijanski Apelacioni sud oslobodio optužbi za ubistvo Britanke  Meredith Kercher(21). 

Knox i Solesito uložili su žalbe na presudu iz 2009. godine kojom su proglašeni krivima za ubistvo Kercherove. 

Sudska odluka donesena je nakon što su nezavisni forenzički stručnjaci kritikovali policijske naučne dokaze u prvobitnoj istrazi, ističući da su nepouzdani. 

Polugolo tijelo Kercherove na kojem je bilo više od 40 rana i duboka posjekotina grla pronađeno je 2007. godine u stanu koji je dijelila sa Knoxovom u gradu Peruđi, gdje su obje studirale. Koxova i Solesito neprestano su negirali krivicu. 
Treći optuženi, narkodiler iz Obale Slonovače Rudi Gid, osuđen je na 16 godina zatvora zbog njegove uloge u ubistvu.