Svijet
0

Adam Gadahn pozvao muslimane da napadaju zemlje Zapada

SRNA
Adam Gadahn
Adam Gadahn
Portparol Al-Qaedae u SAD-u Adam Gadahn apelovao je na muslimane na Zapadu da napadaju države "cionističko-krstaške koalicije", saopćila je obavještajna grupa SITE.

"Želim da poručim mojoj braći muslimanima koji žive u zemljama cionističko-krstaške koalicije da je njihova dužnost sveti rat", rekao je Gadahn na videosnimku, čije je dijelove objavila grupa SITE.

On se obratio muslimanima u emigrantskim zajednicima koji žive na marginama društva u bijednim predgrađima Londona, Pariza i Detroita, onima koji su došli da studiraju u SAD i Evropu na njihovim univerzitetima ili da zarade hljeb na ulicama ovih gradova, prenosi SITE.

"Imate mogućnost da udarite lidere nevjere i osvetite im se na njihovom vlastitom tlu", rekao je on na videosnimku dugom 48 minuta i 20 sekundi, koji je objavio medijski ogranak Al-Qaedae As-Sahab.

On je apelovao na Arape da pokrenu herojske operacije slične invaziji na američki konzulat u Peshawaru i bombardovanju danske ambasade u Islamabadu" u njihovim gradovima i prijestonicama.

"Od suštinske je važnosti da ne povrijedite muslimane i da ne uništite njihovu imovinu u tim napadima", rekao je Gadahn na arapskom jeziku, uz engleski titl.

Gadahn je pozvao muslimane da napadaju američke vojne baze širom Arabijskog poluostrva, Zaljeva, u zemljama Levanta, Turskoj, Siriji, Libanu, Izraelu, Palestini i Egiptu kao što je učinio major Nidal Hasan" američki vojni psihijatar koji je otvorio vatru na svoje kolege u bazi Fort Hood u SAD-u i ubio 13 ljudi.

Gadahn je rođen u SAD-u 1978. godine. On živi na jugu Kalifornije i pojavio se na nekoliko video snimaka Al-Qaedae od 2004. godine.