Komentari (26)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pravosuđe BiH - dno dna - plata suca BiH je 4.400 KM + topli obrok + prevoz plus 0.5% na platu na svaku godinu rada, znaci oko 8.000,00 KM mjesecno NETTO, a nase pravosudje je najlosije na svijetu - kazu svi izvjestaji - Europske komisije za efikasnost pravosudja, Venecijanske komisije. Zasto VSTV sa 220 UPOSLENIH i prosjecnom platom od 3.000 KM mjesecno NE RADI SVOJ POSAO ? Zasto Kantonalnom sudu u Sarajevu treba 5 (pet) godina da rjesi predmet ? Zasto na Opcinskom sudu prvostepeni postupak traje prosjecno 720 dana ? Zasto smo najgori, a sudije imaju najvece plate u regiji ?
ZATO STO OVDJE ZIVI SEBICNO I POKVARENO DRUSTVO, PAMETNI LJUDI SU NAPUSTILI DRZAVU A OSTALI SU BOLESNI, GLUPI I ZATUCANI BOSNJACI, HRVATI I SRBI KOJI KRADU OD SVOJE DJECE I UNUCADI!!!
Sud i tuzilastvo u BiH su blago receno smijesni !!
bosna ce morati isplatiti na desetine miliona maraka odstete ovim ljudima...i to sve zahvaljujuci meddzidi kreso i sda i sdp koji je nesebicno podrzavaju u glupostima koje radi....naravno te informacije koliko ce bosna izgubiti para za odstete nece biti u medijima jer mediji su pod sapom ovih istih ljudi
''Di si bia Sime kad je grmilo ''? Sad si se nasao da dajes svoje komentare a gdje si se nalazio kada su donesene presude tim optuzenim,vjerovatno si kao ''doktor prava'' bio savijetnik Medzidi Kreso. Kakva drzava takvo joj i sudstvo-nakaza od nakaze.
Ovo ide na dušu Suda BiH što u prvom postupku nije sudio po zakonima kojim treba suditi a ne izmišljao toplu vodu i zbog njega su sada na slobodi osobe koje su osumljičene za teške zločine.
Zločin im se definitivno isplatio, nema pravde na dunjaluku, el Fatiha svim ubijenim bošnjacima ubi vas Ustavni Sud BiH još jednom.
zar postoje ovdje ljudska prava???
Haj, sta fali ? I da su ih osudili pobjegli bi kao i onaj Zloćko u Mostaru. Ne nervirajte se. Drzava ne postoji.
Trebali su ih zadrzati u zatvoru i izreci im nove kazne po zakonu SFRJ od 1976,, tako jednostavno,,, ali zasto jednostavno kad mozemo komplikovano pustiti zivotinje na slobodu , i ko ce ih sad pohvatati niko,, posto ce odma pobjeci iz BIH
sto ce bjezati kad im po tom zakonu mogu izreci samo kaznu do 20 godina zatvora?
zar je 20 godina malo ,,,ja bi pobjego ,, 20 godina je vjecnost
A STA SE TO U BOSNI PO ZAKONU RADI? NISTA!
Jedini Ustavom propisani kriterij za izbor sudija Ustavnog suda Bosne i Hercegovine je da to budu "istaknuti pravnici visokog moralnog ugleda." Mnogi smatraju da ovako uopšten kriterij nije dovoljno određen, te da zakonodavcima, odnosno entitetskim parlamentima, ostavlja prostor da potpuno zanemare profesionalne kvalifikacije kandidata i odluku zasnuju na njihovoj partijskoj pripadnosti. (Izvor: CNN) Sve je rečeno!
Treba oslobođene nać i poubijat.............
kad vidimo ko su Tuzioci ( Cavka, Kajmakovic...) o kakvom sudu I pravdi moze iko pricati