vijesti
0

Sarajevo: Zaplijenjena droga i oružje

Piše: E. F.
Zaplijenjeno oružje (Foto: MUP KS)
Zaplijenjena droga i oružje (Foto: MUP KS)
Sarajevska policija uhapsila je jučer Elvisa Hodžića (27) iz Visokog i Nadira Muhovića (25) iz Sarajeva zbog sumnje da su počinili krivična djela neovlaštene proizvodnje i prometovanja opojnim drogama, ali i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Naime, kod dvojice muškaraca, ali i pretresom automobila i stambenih objekata osumnjičenih policija je pronašla određenu količinu droge i oružje.

Tako je od Hodžića oduzeto blizu 25 grama marihuane, 15 paketića sa materijom koja asocira na opojnu drogu amfetamin, pištolj kalibra 6,35 mm i jedan mobilni telefon.

Kada je riječ o Muhoviću, izvršenim pretresom njegove kuće i pratećih prostorija koje on koristi pronađen je i oduzet jedan paketić sa marihuanom, jedan okvir za automatsku pušku sa 28 metaka kalibra 7,62 mm i 176 metaka različitog kalibra.

O ovom je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a osumnjičeni su predati u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti navednih osoba.