Komentari (132)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Neka se izjasnjavaju kako hoce. Njihova drzava njihov popis i problem.
Zašto?Zato sto pola ljudi koje sam znao dok smo odrastali sto su bili Srbi,posle 2006 su naprasno postali Crnogorci i tako se popisali a sada su se ponovo sjetili da su Srbi pa će sad da se popisu tako a to odredjenim krugovima ne odgovara.
1991 u cg oko 60.000 Srba 2011 oko 200.000 aj ne seri svi dosli sa Kosova Bosne i Hrvatske
@Ajvat a 1931 na popisu 100% naroda na teritoriji CG Srbi, ne postoji ni jedan koji misli da je crnogorac nacija a kamoli narod. Komunisticka izmisljotina od srbskih regija izmisljaju nacije
Svetosavski mitomani majstori manipulacije.
Svega ima i moze da bude samo izgleda ne moze Srba muslimana iako smo bili pod Osmanlijama 400 godina i bar 25% naroda je preslo na islam a vjerojatno i više. Kako to kaako?
U bivšoj YU,najstariji narodi su Bošnjaci, Makedonci, Crnogorci,a ostali su pupa hava.
Bosnjaci koji postoje od kraja 90ih najstariji? 😂
Bošnjaci su nastali 1993 u Holiday Inn-u a teritorija današnje Makedonije je srpski ratni plijen iz balkanskih ratova. Za tvoju informaciju postoje Pirinska Makedonija u Bugarskoj i Egejska u Sjevernoj Grčkoj. A ime Makedonija je Grčko tako da nidje veze ova tvoja priča.
gooUser986,čuj svetosavca,da se ne lažemo.Pa jadan bio kad ste vi svetosavci znali reći istinu.
Bilboard naciji je paradoksalno da se pojedini crnogorci musliimsni ne izjasnjavaju kao bosnjaci dok se istovremeno hrvatima bih, koji nemaju krizu identiteta, predbacuje i negira nacionalnost.
Jedino vi cirilicna plemena istocno od drine imate krizu identiteta, pa to projektujete na nas Bosnjake. Ne znate jeste li Rusi, Turci, Bugari ili stari rim
Gazi srpska cizma opet
Zar je problem "uzbuditi dugove" bilo gdje u bivšoj Jugi oko bilo čeka što bi moglo imati veze sa nacijom? Pa cijeli svijet se smije ovom regionu.
Dok su na Balkanskim prostorima vladali okupatori, Turci , Austrougari i Švabe, svima je bilo ,,dobro, osim Srbima. Kada su Srbi otjerali Turke, Austrijance i Švabe, svi se Bože pate jer se boje dominacije Srba. Povucite vi malo ručnu, točak istorije se neprestano okreće.
Koga ste vi jado otjerali hehehe pa svi oni su napustili ove prostore nakon formiranja svjetske alijanse koja ih je vojno porazila, cuj otjerali turke i svabe a do tada 500 godina robovali
Srba 50 Milovaca 25 Sandzaklija 20 albanaca 5
a na kojem jeziku se izjasnjavaju svi ti Vejsila ti Ostoskog
Dok su na Balkanskim prostorima vladali okupatori, Turci , Austrougari i Švabe, svima je bilo ,,dobro, osim Srbima. Kada su Srbi otjerali Turke, Austrijance i Švabe, svi se Bože pate jer se boje dominacije Srba. Povucite vi malo ručnu, točak istorije se neprestano okreće.
Kao što su ranije svi sa državnih poslova morali da se izjasne kao Crnogorci, tako će sada u dobroj mjeri morati da se izjasne kao Srbi. Na kraju će vjerovatno ispasti ugrubo Srbi 45, Crnogorci 40, Bošnjaci 10 i Albanci 5%.
Ne, tealno je Srbi 70 posto, Muslimani crnogorci 8 posto , Albanci 8 a ostalo nazovi novokomponovani crnogorci.
Kakva je to novinarska pretencioznost reći da Bošnjaci glasaju u raznim "nelogičnim" kolonama???? Pa ko je taj novinar da odlučuje šta jeste a šta nije nekome logično??? Kako mi možemo pretendovati da smo u BiH svi Bošnjaci raznih vjera a da su u CG svi muslimani Bošnjaci??? Aloooo!!! Imam druga iz Podgorice koji je musliman i izjašnjava se kao Crnogorac insistirajući da nikakve veze nema sa Bošnjacima.
Njegovi su generacijama iz Podgorice, i kaže naravno Sandžaklije su išle u BiH i mogu postati Bošnjaci, ali obrnuto se nikada nije desilo fizički, pa ne može ni etničko ili kulturološki
Muslimana u CrnojGori ima 3,31% bez ovo Crnogorac i ne znam ni ja šta, Muslimani Podgorice i Bara se većinski tako izjašnjavaju jer znaju od kojeg su plemena i od kojih su bili prije nego što su primili Islam. Te tako imamo pleme Mrkojevića na području Bara i ovi se svi izjašnjavaju kao Muslimani, svako ljeto učestvuju u iznošenje krsta na Rumiji na na Trojičindan.
Da se ne lažemo.Preko 50 posto gradjana Crne Gore su Srbi.
Da se ne lažemo i odmah slaga.