Regija
0

Zamjenica Milana Bandića: Istražitelji pregledaju Gradsku upravu

FENA
Foto: Pixsell
Foto: Pixsell
Zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Sandra Švaljek izvijestila je da je u toku pregled određenog broja prostorija i dokumentacije i u zgradi Gradske uprave i Zagrebačkog holdinga od strane ovlaštenih institucija te da o tom pregledu zbog osiguravanja neometanog toka istrage ne može iznositi detalje.

"Kao što su to već građani saznali iz medija i ovim putem obavještavam i njih i sve zaposlenike Gradske uprave, zavoda, službi, Zagrebačkog holdinga da je u toku pregled određenog broja prostorija i dokumentacije i u zgradi Gradske uprave i Zagrebačkog holdinga od strane ovlaštenih institucija. O tom pregledu zbog osiguravanja neometanog toka istrage ne mogu u ovom trenutku iznositi detalje", istaknula je Švaljek na konferenciji za novinare u Gradskoj upravi.

Istaknula je da Grad funkcionira uredno i u skladu nadležnostima utvrđenim zakonom u svim njegovim elementima.

"Svi poslovi Grada kojima se ostvaruju potrebe građana redovno se obavljaju, a od zaposlenika Gradske uprave, službi, zavoda i Zagrebačkog holdinga očekujem da uredno izvršavaju sve svoje redovne obaveze. Svi poslovi Zagrebačkog holdinga, njegovih podružnica i s njim povezanih trgovačkih društava također se odvijaju bez ikakvih poteškoća i smetnji", istaknula je Švaljek.

Zamolila je medije za razumijevanje i strpljivost, te da su u Gradskoj upravi otvoreni za komunikaciju s javnošću i na vrijeme će mediji dobivati sve informacije koje budu imali.

"No, u ovom trenutku molila bih vas za određeno strpljenje s obzirom na to da je samo po sebi jasno da je u ovom trenutku prioritet osigurati kvalitetan rad i Gradske uprave i Zagrebačkog holdinga", poručila je Švaljek.

Na upit novinara može li reći barem inicijale privedenih, jer javnost zna za Milana Bandića, te direktora ZET-a Ivana Tolića, Švaljek je rekla da ništa ne može reći jer niti oni u Gradskoj upravi nemaju tih službenih informacija.

Upitana zna li ko je došao na posao, a ko nije, Švaljek je rekla da je oko 2800 ljudi zaposleno samo u Gradskoj upravi te je teško reći ko je došao na posao.

Na pitanje je li gradonačelnik Milan Bandić u zgradi budući da se vrši pregled prostorija i dokumentacije, Švaljek je rekla da također to ne zna u ovom trenutku.

Upitana, da pošto je preuzela upravljanje gradom, je li kontaktirala USKOK, DORH, policijski USKOK i policiju da joj kažu na koje ljude ne može računati, Švaljek je odgovorila da nije.

"Ne. No, ja vas lijepo molim, kao što sam već naglasila i apelirala, u interesu je istrage da ne ulazimo u ovom trenutku u detalje", poručila je Švaljek.