Razmjena vatre
6

Zakharova: Moja objava o Vučiću je pogrešno protumačena; Đurić: Sram vas bilo još 100 puta

A. D.
Zakharova i Đurić
Zakharova i Đurić
Portparolka Ministarstva vanjskih poslova Rusije Maria Zakharova izjavila je da njena objava na Facebooku u vezi s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, koja je izazvala kritike u Srbiji, i podsmijeh u javnosti, nije bila dobro protumačena.
Podsjetimo ona je na svom Facebook profilu uporedila njegovu fotografiju iz Bijele kuće na kojoj sjedi na stolici nasuprot predsjednika SAD-a Donalda Trumpa sa kultnom scenom iz "Sirovih strasti" koju je izvela Sharon Stone.

Na njen post reagirao je direktor ureda za Kosovo Vlade Srbije Marko Đurić, inače odani Vučićev saradnik, koji je svojim komentarom stao u odbranu predsjednika Vučića poručivši "sram vas bilo".

"Izvinjavam se, ali moj post je pogrešno protumačen! Jedino što je u njemu napisano bilo je neslaganje sa arogantnim stavom 'izuzetnih'. Trikovi protokola postali su jedan od pristupa koje američki zvaničnici redovno koriste kako bi vještački stvorili izgled sopstvene izuzetnosti. A to je neprihvatljivo", dopisala je Zaharova uz fotografiju.

No, neposredno prije toga, Đurić je bio još oštriji prema ruskoj zvaničnici poručivši joj:

"I da dodam, kupovina tečnog naftnog gasa je izbačena iz tog sporazuma samo na insistiranje čovjeka koji je sjedio u toj stolici. Sram da vas bude još sto puta".

Također, reagirao je i sam Vučić.

"Ti ljudi samo o sebi govore, i Marija Zaharova i taj primtivizam i prostakluk govori o njoj i ljudima koji su je postavili", izjavio je on.