Regija
40

Vučić: Prihvatili smo Šarićevu predaju da izbjegnemo krvoproliće

Anadolija
Foto: AFP
Foto: AFP
Darko Šarić neće moći da dobije status svjedoka savjetnika, rekao je prvi potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, na otvorenoj sjednici vlade u Beogradu.

Vlada Republike Srbije na današnjoj sjednici prvu tačku, u okviru koje su razgovarali o hapšenju narkobosa Darka Šarića otvorila je za javnost.

Na sjednici je Aleksandar Vučić rekao da se poslije više od četiri godine bjekstva Darko Šarić nalazi u pritvorskoj jedinici u Ustaničkoj ulici u Beogradu, što je važna i velika vijest, prije svega za građane Srbije, ali i za region i cijelu Evropu.

Vučić je okupljenim novinarima ispričao da je 13. juna prošle godine u okviru Bezbjednosno informativne agencije (BIA) tajno oformljena posebna radna grupa koja je radila na lociranju Šarića.

“Ova radna grupa primjenjivala je najsloženije operacije kao što su tajna pratnja porodice i saradnika Šarića tokom 270 dana, stalni videonadzor, presretanje svih vidova komunikacije za 15 osoba, tajni pretresi na raznim lokacijama 25 puta”, rekao je Vučić.

Nakon lociranja Šarića na teritoriji Latinske Amerike Vučić je istakao da su krenuli u planiranje akcije hapšenja.

“24. februara Vladi Republike Srbije javio se Šarićev branilac i ponudio bezuslovnu predaju svog klijenta”, rekao je Vučić i dodao da je to prihvaćeno iz tri razloga, a to su izbjegavanje ekstradicionih postupaka, krvoprolića i da bi Šarić bio priveden pravdi.

Vučić je naveo da sada predstoji ozbiljan postupak i rekao da se nada da će “pravosudni sistem Srbije u fer postupku donijeti pravdu koja će nakon nekoliko godina biti zadovoljena”

Prvi potpredsjednik vlade objasnio je i spekulacije u vezi sa Šarićevim odlaskom u Podgoricu.

“Jedini zahtjev u bezuslovnoj predaji bio je da se Šarić u međunarodnoj zoni podgoričkog aerodroma na pola sata vidi sa sinom, kćerkom i suprugom”, rekao je Vučić.

Na kraju otvorenog dijela sjednice Vlade Srbije Aleksandar Vučić je istakao da se Darku Šariću koji je optužen za šverc 5,6 tona kokaina neće moći nuditi status svjedoka saradnika jer je u postupku on prvooptuženi.