Novi Sad
0

Vlasniku i zakupcima diskoteke Kontrast određen jednomjesečni pritvor

FENA
Foto: Telegraf.rs
Foto: Telegraf.rs
U Okružni sud u Novom Sadu u u utorak su privedeni vlasnik diskoteke "Kontrast" Alojz Ganić (68) i zakupac Slaviša S. (48). Na sasluašnje će biti priveden i drugi zakupac Dejan R. (36), javlja reporter Blica.

Osumnjičene je saslušao istražni sudija Miroslav Alimpić, koji je izjavio da je odbranu iznio samo Alojz Ganić, dok su se zakupci diskoteke branili šutnjom.

Sudija je najavio da će tokom istrage biti saslušan veliki broj svjedoka koji su 1. aprila bili u diskoteci, kao i pripadnici inspekcijskih službi zaduženih da redovno kontrolišu "Kontrast".

Vlasniku i zakupcima "Kontrasta" je u nedjelju određena mjera zadržavanja zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo izazivanja opšte opasnosti, zbog nesprovođenja zakonskih mjera zaštite od požara. Električar Miroslav P. (50) iz Gospođinaca, koji je uhapšen u ponedjeljak navečer, biće u srijedu priveden na saslušanje.

On je osumnjičen da je saizvršilac u krivičnom djelu teško djelo protiv opšte sigurnosti jer je od 2006. do marta 2012. održavao električne instalacije u "Kontrastu".

  • Postoje vrlo ozbiljne indicije da se na tom objektu diskoteke "petljalo" sa strujom. Tu je nešto veoma sumnjivo, jer sasvim je evidentno da je preopterećenje mreže bilo preveliko, kaže za Blic Boško Pilipović, načelnik uprave za vanredne situacije Novi Sad, komentarišući uzrok požara u klubu "Kontrast" u kom je u nedjelju naveče poginulo šest mladih osoba.