Regija
0

USKOK podigao optužnicu protiv gradonačelnika Dubrovnika Andre Vlahušića

Anadolija
Andro Vlahušić (Foto: Dubrovački.hr)
Andro Vlahušić (Foto: Dubrovački.hr)
Hrvatski Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) je jutros objavio optužnicu kojom se dubrovačkog gradonačelnika Andru Vlahušića optužuje da je u slučaju Revelin, ugostiteljskom obrtu u vlasništvu Lukše Frankovića na štetu grada pribavio korist veću od tri milijuna kuna (skoro 400.000 eura), javio je dopisnik Anadolu Agency (AA).

Županijski sud u Splitu podignuo je optužnicu koja gradonačelnika Andru Vlahušića i vlasnika kluba Revelin Lukšu Frankovića tereti za zloupotrebu položaja i ovlasti te poticanje na zloupotrebe, kao i zbog utaje poreza ili carine te povrede obveze vođenja poslovnih i trgovačkih knjiga.

Vlahušić je optužen da je od maja mjeseca 2010. do decembra 2014. godine za Frankovića poduzeo niz radnji kojima je na štetu grada Dubrovnika obrtu ovog poduzetnika pribavio znatnu korist.

USKOK sumnja da je Vlahušić Frankoviću, uprkos javnom konkursu, pogodovao u davanju najma glavne dvorane u tvrđavi Revelin.

Gradonačelnika Vlahušića se tereti da je suoptuženom pogodovao i davanjem besplatnih javnih usluga grada ili plaćanjem pomoćnih usluga iz gradskog proračuna, a Frankovića se tereti za utaju poreza u iznosu od preko 240.000 kuna (32.000 eura).

Gradonačelnik Vlahušić odbacio je sve optužbe o oštećenju gradskog budžeta te poručio kako se radi o političkoj optužnici HDZ-a koji ga, poručio je, pokušava skinuti sa vlasti u Dubrovniku. Andro Vlahušić član je Hrvatske narodne stranke (HNS) kojoj je na čelu Vesna Pusić.