Hrvatska na nogama
31

Uhvaćen ubica koji je ubio socijalnu radnicu i ranio advokata u Đakovu

M. N.
Foto:  Davor Javorovic/PIXSELL
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Pripadnici MUP-a Republike Hrvatske uhapsili su nakon cjelodnevne potrage 59-godišnjeg Andriju D. koji je jutros u Đakovu ubio socijalnu radnicu i teško ranio još jednog zaposlenika koji je u kritičnom stanju i bori se za život.
Osumnjičeni je nakon ubistva pobjegao na biciklu, a lociran je oko 20 sati u napuštenoj štali u mjestu Drenje kod Đakova, piše Index.hr.

Prema riječima očevidaca, Andrija D. je od ranije poznat policiji jer je bio problematičan. Kako je izjavio njegov brat, Andrija je bio prošle sedmice u policiji jer je prijetio da će u općinu odnijeti bombu i raznijeti ih, ali da nisu ništa poduzeli.

Foto: Index.hr
Foto: Index.hr

Andrija je bio korisnik Centra za socijalni rad u kojem je i ubio 51-godišnju socijalnu radnicu. Advokat (35), kojeg je teško ranio, je operisan i još je u teškom stanju. Zadobio je povrede glave i mozga. Trenutno se nalazi na odjelu intenzivne njege i priključen je na aparate.

Prema navodima Dnevnik.hr, Andrija je duševni bolesnik.

Gradonačelnik Đakova Marin Mandarić kazao je kako će u srijedu i četvrtak biti proglašen dan žalosti.

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Hrvatska ministrica socijalnog rada Nada Murganić kazala je da je ubijena socijalna radnica bila skoro svakodnevno u kontaktu s počiniteljem.

''Možda je bila i jedina koja je s njim provodila dane i razgovarala i pomagala mu savjetima. Prestrašno je da je poginula od ruke čovjeka kojemu je najviše pomagala'', kazala je ministrica.

Građani Đakova su u šoku, sve javne ustanove u gradu su zatvorene od trenutka ove tragedije.