Na granici prema BIH
0

Uhapšeno 16 pripadnika MUP-a Srbije

Sarajevo-x.com
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Pripadnici srbijanskog Ministarstva unutrašnjih poslova u saradnji sa Okružnim javnim tužilaštvom u Šapcu danas su uhapsili 16 pripadnika Stanice granične policije "Gučevo" i četiri civilna lica, zbog osnovane sumnje da su u toku 2008. godine izvršili krivična djela primanja i davanja mita, javljaju mediji u Srbiji.

Uhapšeni se sumnjiče se da su tokom 2008. švercovali živu stoku iz Srbije u Bosnu i Hercegovinu preko Drine te da su nevršenjem svoje službene dužnosti, nakon primanja mita, omogućili ilegalan prevoz stoke preko granice.

Uhapšeni se nalaze u pritvoru, a sutra bi trebali biti privedeni na saslušanje pred istražnog sudiju Okružnog suda u Šapcu.

Uhapšeni policajci su: Goran Simić (37), Gorana Stanimirović (24) Željko Stevanović (29), Miodrag Popović (35), Branko Pejkić (34), Milan Spasojević (40), Zoran Samardžić (38), Dragiša Đukić (24), Vladimir Perić (25), Zoran Lukić (30), Željko Radivojević (36), Dane Samardžija (33) svi iz Loznice. Pored njih uhapšeni su i policijski službenici Zoran Marković (41), Goran Gošić (38), Anđelko Đurić (34) svi iz Krupnja, kao i Marijana Perić iz Šapca. Osumnjičeni uhapšeni civili su Nedeljko Maksić (45), Goran Mitrović (31), Zoran Milošević (36) i Zoran Ninić (32).