Hrvatska
0

Uhapšena novinarka Dijana Čuljak zbog afere Core Media

Klix.ba
Bivša HTV-ova urednica Dijana Čuljak uhapšena je večeras u Hrvatskoj.

Čuljak jedna je od osumnjičenih u aferi Core media u kojoj se njenog bivšeg supruga Vladimira Šelebaja i još četiri osobe tereti za neplaćanje 3,1 milion kuna PDV-a te nezakonito izvlačenje više od 16 miliona kuna iz kompanija Core Media i Media Spot, objavio je Jutarnji.hr.

Večernji list piše da je uhapšena zbog utjecaja na svjedoke.

Riječ je o slučaju u kojemu je Siniša Svilan optužen da je kao direktor programa Nove TV uzimao mito da se u program uvrste emisije producentske kompanije Core media, čiji su vlasnici Dijana Čuljak i njen bivši suprug Vladimir Šelebaj.

Prvoosumnjičeni Vladimir Šelebaj je u istrazi, ali i na suđenju bivšem direktoru programa Nove TV Siniši Svilanu posvjedočio da je Core medija osnovana isključivo na inicijativu Dijane Čuljak, da je ona imala polovinu učešća u kompaniji i da su dijelili zaradu. Ona, pak, poriče da je s bivšim suprugom sklopila tajni ugovor kojim se trebao prikriti njen sukob interesa, budući je u to vrijeme radila na HTV-u, a Core Media je radila emisije za konkurentsku televiziju.

"Ugovor o društvu nikada nisam vidjela, niti ga svjesno potpisala. Ako sam nešto potpisala onda je to bilo nesvjesno", rekla je Čuljak svjedočeći na suđenju Svilanu, optuženom da je od Šelebaja primao mito kako bi se na Novoj TV plasirale emisije iz produkcije Core medije, objavio je Jutarnji.

Podsjetimo, Dijana Čuljak je pažnju bh. javnosti na sebe skrenula izjavom da turisti iz BiH zauzimaju mjesta na hvatskim plažama.